Utsatt frist for å levere skattemelding for næringsdrivende og selskaper

Fristen for å levere skattemelding for næringsdrivende og selskaper er utsatt fra 31. mai til 31. august.

Post-thumb
- 1 min lesing

Fristen for å levere skattemelding for næringsdrivende og selskaper er utsatt fra 31. mai til 31. august.

Regjeringen har de siste ukene satt i gang flere tiltak for å begrense konsekvensene av koronaviruset for bedrifter i Norge. I en pressemelding 16. april skriver Finansdepartementet at de utsetter fristen for å levere skattemeldingen for formues- og inntektsskatt for næringsdrivende og selskaper til 31. august. Den opprinnelige fristen var 31. mai. 

Utsettes for å lette byrden for bedrifter

Regjeringen skriver at de har valgt å utsette fristen for å lette byrden for både bedrifter som må bruke ekstra ressurser som følge av COVID-19. Tiltaket blir også gjort for regnskapsførere og revisorer som kan ha utfordringer med å overholde den gjeldende fristen for kundene sine på grunn av nye regler.

– Mange har andre ting å tenke på akkurat nå. Næringslivet er i en situasjon hvor det brukes mye ressurser på å redde virksomheten og arbeidsplasser, og mange vil derfor ikke klare å levere skattemeldingen innen dagens frist, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).


Regjeringen presiserer at det ikke vil gis utsettelse utover dette. Se alle gjeldende frister for næringsdrivende i 2020.

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser