Hva vil det si å være partner i Conta? Randi og Åsa svarer

Autorisert regnskapsfører Randi Nyhaug og partneransvarlig Åsa Finnøy gir deg svar på vanlige spørsmål om partnerprogrammet.

Post-thumb

Autorisert regnskapsfører Randi Nyhaug og partneransvarlig Åsa Finnøy gir deg svar på vanlige spørsmål om partnerprogrammet.

Randi Nyhaug og Åsa Finnøy om å være regnskapspartner med Conta.

Denne artikkelen er rettet mot regnskapsførere og tar en nærmere titt på Conta sitt partnerprogram.

Vi mener det er mange gode grunner for at du som regnskapsfører skal velge å bli partner i Conta. Conta er tilpasset både de som ikke har vært borti regnskap før og de som jobber som regnskapsfører. Autoriserte regnskapsførere er med på å utvikle programvaren og faginnhold for å sikre kvaliteten. 

Randi og Åsa tar oss med gjennom spørsmål som du kanskje lurer på om Conta og partnerprogrammet. 

Hvorfor bør regnskapsbyrået mitt bli partner med Conta?

Åsa: Å være regnskapspartner er en bra måte å få inn litt ekstra inntekt på. Conta har en stor kundebase og mange kunder tar kontakt for å få hjelp med regnskapet. Da viser vi alltid til regnskapspartnerene våre

Hvilke fordeler får man ved å bli partner? 

Åsa: Blir du partner vil du bli profilert på partnersiden på hjemmesiden vår. Ønsker du opplæring i regnskapssystemet tilbyr vi det kostnadsfritt. Det følger med flere goder, som for eksempel 10 gratis signeringer med Signident. Du kan også melde deg på nyhetsbrev og bli den første som får vite om nyheter og nye tjenester i Conta.

Hvordan fungerer Conta? 

Randi: Conta er et digitalt regnskapssystem der både du og kunden kan sende faktura, føre regnskap, ha tilgang til rapporter og se bilag.

Bilagene vil bli lagret digitalt i 10 år, men hvis du foretrekker det kan du også lagre de som papirbilag. Da laster du ikke opp bilaget i Conta, men bruker bilagsnummeret Conta gir bilaget på papir og legger det i en perm.

Hva er en typisk Contakunde? 

Randi: De fleste kundene i Conta er små og mellomstore enkeltpersonforetak eller aksjeselskap. De fleste har ikke mange ansatte. Bedriftene befinner seg i et bredt spekter og dekker de fleste bransjer. 

Hvorfor har Contakunder bruk for en regnskapsfører? 

Randi: Conta er tilpasset slik at kundene våre kan føre regnskapet selv hvis de ønsker det. Mange av kundene ønsker å føre regnskapet selv i starten. Etterhvert oppdager noen at de synes regnskapsføring tar tid eller merker at de trenger litt bistand på enkelte ting. Da kan en regnskapsfører hjelpe til.

De kan trenge bistand generelt eller hjelp til bestemte ting som næringsspesifikasjon og årsoppgjør. Da er det fint å ha regnskapsførere som kjenner til Conta som vi kan henvise til. 

Hva koster det å bli partner? 

Åsa: Det er gratis å bli partner og du får bruke programvaren helt kostnadsfritt. Vi ønsker å knytte oss til dyktige regnskapsførere som kan bistå hvis kundene våre trenger hjelp. 

Kan jeg beholde mine egne prissatser på regnskapsføringen?

Randi: Du kan beholde de prissatsene du vanligvis bruker og vi legger oss ikke inn i hva du tar betalt for arbeidet ditt. Du oppretter selv en oppdragskontrakt med kunden. 

Er det bindende å bli partner? 

Åsa: Når du signerer partneravtalen har du 1 måned oppsigelsestid hvis du ønsker å bryte samarbeidet. 

Hva slags regnskapsførere passer til å bli partner?

Åsa: En regnskapsfører eller et regnskapsbyrå som ønsker å bli partner med Conta kan bli kontaktet for å bistå med enkelte deler av regnskapet eller hele regnskapet til kunden. Du må ha et ønske om å samarbeide med kunden digitalt. Du må kunne tenke deg å periodisk kontrollere ting som har blitt gjort eller å bokføre alt for en kunde på en lett og oversiktlig måte. 

For å bli partner må du være autorisert regnskapsfører eller et autorisert regnskapsførerselskap. 

Kan man ta årsoppgjør i Conta? 

Randi: Du kan sende inn næringsspesifikasjon for enkeltpersonforetak i Conta. Våren 2023 kommer også årsoppgjørsprogram for aksjeselskap.

Er det mulighet for ulik tilgangsstyring? 

Åsa: I dag er det ikke mulighet for ulik tilgangsstyring, men det er noe vi vil komme med på sikt. 

Hvordan kan kunden invitere meg inn i regnskapsprogrammet? 

Åsa: Kunden kan invitere deg inn fra programmet selv eller sende en mail til  [email protected] og be om å legge deg til. Da vil du få tilgang til regnskapet til kunden. 

Kan jeg legge til virksomheter selv i regnskapsprogrammet? 

Åsa: Du kan legge til virksomhetene til kundene dine i Conta hvis du får fullmakt fra dem i forkant. Det skriver de under på i oppdragsavtalen dere har mellom dere. Vær obs på at Conta fakturerer direkte til kunden for programvaren. 

Hvilken kontoplan bruker Conta? 

Randi: I Conta bruker vi en standard firesifret SAF-T kontoplan og standard MVA-koder i henhold til SAF-T. 

Tar det lang tid å lære seg bokføring i systemet deres? 

Randi: Conta er laget for å være mest mulig brukervennlig med minst mulig navigering i systemet. Du kan bokføre mer effektivt ved å bare bruke tab og piltast i stedet for mus, og vi vil i tillegg gi veiledning hvis du skulle trenge det. Conta er et enkelt program å lære seg, så du vil ikke bruke lang tid. 

Bli partner

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!