Hvordan samarbeide med regnskapsfører i Conta

Har du vurdert å ansette en regnskapsfører? Det finnes mange måter å samarbeide med en regnskapsfører på – du trenger ikke nødvendigvis å sette bort hele regnskapet ditt. 

Post-thumb

Har du vurdert å ansette en regnskapsfører? Det finnes mange måter å samarbeide med en regnskapsfører på – du trenger ikke nødvendigvis å sette bort hele regnskapet ditt. 

Visste du at Conta har over 150 regnskapspartnere som kan hjelpe deg med regnskapsføringen?

Regnskapspartnerne er autoriserte regnskapsførere som har god kjennskap til Conta og som du kontakte når du trenger hjelp til noe i regnskapet ditt. 

Er du på jakt etter en regnskapsfører? Ta kontakt med en regnskapspartner

Regnskapsførerne som samarbeider med Conta har egne brukere i programmet, og du kan enkelt gi dem tilgang til regnskapet ditt. Denne videoen viser hvor enkelt det er å gi tilgang til regnskapsfører i Conta:

Sett bort hele regnskapet

Mange bedrifter har en regnskapsfører som er ansatt for å ta seg av hele regnskapet. Det inkluderer ofte å sende fakturaer og rapportere til myndighetene. 

For litt mindre bedrifter er det mest vanlig å leie inn et regnskapsfirma for å ta seg av regnskapsføringen. Hvis du ikke vil, har tid eller mulighet til å føre regnskap selv, kan dette være en god løsning for deg. 

Regnskapsføreren vil da også sende inn rapporteringer som MVA-melding og passe på at alt blir betalt innen fristene. De kan også ta seg av lønnskjøring og rapportere A-melding. 

Husk! Selv om du leier inn en regnskapsfører til å ta seg av regnskap og rapportering, har du fortsatt ansvaret for at de får alle kvitteringer og bilag for utgifter og inntekter du har i bedriften. 

Den enkleste måten å gjøre det på, er å laste ned kvitteringsappen til Conta. Med den kan du ta bilder av alle slags kvitteringer og bilag uansett hvor du er, og sende dem til regnskapsprogrammet slik at regnskapsfører kan bokføre dem. Slik fungerer appen:Last den ned i App Store eller Google Play

Samarbeid om regnskapet

Noen vil sette bort alt til regnskapsfører, andre vil gjøre alt selv. For de fleste kan det lønne seg å gjøre deler av regnskapet selv og sette bort deler til regnskapsføreren sin. En regnskapsfører har tross alt utdanning og mye erfaring innen regnskap, og vil naturlig nok ha god kontroll på reglene du må følge. I tillegg vil de trolig kunne få unnagjort regnskapsføringen mye raskere enn noen med lite erfaring.

Det finnes mange alternativer for samarbeid:

  • Du kan sende fakturaer og regnskapsfører kan ta bokføringen. 
  • Du kan lagre bokføringer som kladd i regnskapsprogrammet som regnskapsfører kan fullføre.
  • Regnskapsfører kan sende inn rapporter som skattemelding, næringsspesifikasjon og MVA-melding mens du bokfører selv. 

…og så videre! Kombinasjonene er uendelige, og dere bestemmer helt selv hvordan dere vil fordele arbeidet. Det viktigste er at dere lager en tydelig avtale. Slik sikrer dere at alt blir gjort. 

Finn en regnskapsfører nær deg

I Conta er det enkelt å samarbeide med regnskapsfører. Dere har samme tilgang i regnskapsprogrammet og fordeler selv hvilke arbeidsoppgaver hver av dere skal gjøre. Prøv regnskapsprogrammet til Conta gratis i 30 dager

Lei inn regnskapsfører til kontroller

Du kan også bruke en regnskapsfører til å kontrollere at du har ført regnskapet riktig. For noen bedrifter kan det være nok at en regnskapsfører kontrollerer regnskapet en gang i året, gjerne i sammenheng med at de hjelper til med årsavslutningen. 

Andre vil ha hyppigere kontroller, for eksempel hver MVA-periode. Dette bestemmer du selv, og hvis du er usikker kan en regnskapsfører veilede deg til hvor ofte du bør ha kontroller. 

Lei inn regnskapsfører som økonomisjef

Du kan bruke en regnskapsfører til mer enn bare regnskapet. Mange regnskapsbyråer tilbyr faktisk å være økonomisjefen til bedrifter på deltid! 

Da tar de seg av all økonomi i firmaet ditt – alt fra regnskap, budsjettering og økonomisk rådgivning. 

Les også: 10 grunner til å bruke en regnskapsfører 

Få rådgivning

Hvis du ikke har behov for en økonomisjef, kan du likevel booke inn et møte med et regnskapsbyrå for å få økonomisk rådgivning for bedriften din. Dette er en fin måte å samarbeide med regnskapsfører.

Regnskapsførere har mye kompetanse om økonomi, regnskap og det å drive bedrift, så de kan nok komme med gode tips til firmaet ditt. 

Ikke alle regnskapsbyråer tilbyr rådgivning, men flere av partnerne våre gjør det.

Finn en regnskapsfører

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!