Spar tid og penger med disse 7 regnskapstipsene

Med gode regnskapsrutiner kan bedriften din spare både tid og penger. Dette er våre beste tips: 

Post-thumb

Med gode regnskapsrutiner kan bedriften din spare både tid og penger. Dette er våre beste tips: 

Forsidebilde av to kollegaer.

Uansett om bedriften din får hjelp til regnskapsføringen eller fører regnskap selv, er det smart å ha oversikt over bedriftens økonomi. Det vil gi deg bedre kontroll og kan hjelpe bedriften din å vokse.

1. Bruk et godt regnskapsprogram

Det er lurt å bruke et smart og enkelt regnskapsprogram til regnskapsføringen. Det gir deg bedre oversikt, hjelper deg med å bokføre riktig og sparer deg for masse tid. Det er rett og slett en god investering.

Med Conta kan du føre bedriftens regnskap på egenhånd. Conta gjør regnskapsføring både enklere og raskere.

Prøv Conta gratis.

2. Ta vare på alle kvitteringene dine

Hver gang bedriften kjøper noe er det viktig å ta vare på kvitteringen. Dette er fordi du kan få skattefradrag for de fleste kostnadene firmaet har. Det gjelder alt fra datautstyr og kontorleie til annonsering på Facebook eller lunsj på kundemøter. Å miste en kvittering koster derfor bedriften penger. 

Med Conta sin kvitteringsapp kan du skanne kvitteringene uansett hvor du er. De kommer trygt inn i regnskapet og blir lagret trygt i 10 år. Enklere blir det ikke!

3. Sett deg inn i det grunnleggende

Uansett om bedriften du jobber i velger å føre hele regnskapet selv eller sette bort regnskapsjobben, er det smart å sette seg inn i det grunnleggende. 

I løpet av året er det mange frister bedrifter må forholde seg til, enten du har et ENK eller jobber i et AS. Det er ditt eget ansvar å føre inn det som trengs i regnskapet, eller sende over dokumentasjon til regnskapsføreren.

Få en god oversikt over hva du må sende inn til staten av dokumentasjon, og betale av skatt og avgifter – går du glipp av en frist kan du få gebyrer. 

4. Unngå skippertak 

Ikke la det gå for lang tid mellom hver gang du jobber med regnskapet. La bokføringen bli en rutine. Sett gjerne opp én gang i uken eller én gang i måneden hvor du jobber med regnskapet, alt etter hvor mye du har å bokføre. Har du en regnskapsfører er det lurt å avtale hvor ofte du skal sende over bilag. 

5. Sett deg inn i rapportene

Regnskapsrapporter er et nyttig verktøy når du jobber med regnskapet, for det gir deg oversikt over hvordan det står til med bedriften sin økonomi. Rapporter kan for eksempel vise hvor mye varer du har solgt i en periode, hva du har fått av inntekter eller hvor mange fakturaer du har sendt. 

Det kan være lurt sammenligne rapportene med budsjett du har satt opp for bedrfiten i forkant, for å se at du er på rett spor. 

Har du et overblikk på økonomien kan du lettere legge langsiktige planer for vekst og investeringer.

6. Ta et gratis regnskapskurs

Du finner mye informasjon om regnskapsføring og regnskapsprogram på nett. Vil du gjøre research eller lære deg å føre regnskap er dette å en fin måte å tilegne seg kunnskap på. 

Conta har mange nyttige hjelpeartikler og hjelpevideoer hvor du kan lære om regnskapsføring, blant annet hvordan du bokfører i programvaren. 

Se gratis regnskapskurs fra Conta:

7. Ikke vær redd for å spørre om hjelp 

Står du fast i regnskapet eller lurer på noe, må du ikke være redd for å spørre om hjelp. 

En regnskapsfører kan både hjelpe deg med både regnskapsføringen og økonomisk rådgivning. Du trenger ikke binde deg til at en regnskapsfører skal gjøre hele regnskapet ditt, men du kan få hjelp der du trenger det. 

Trenger du hjelp til å føre regnskapet ditt har Conta autoriserte regnskapsførere over hele landet, klare til å hjelpe deg.

Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev