6 grunner til å signere digitalt

Har du dokument, avtaler eller kontrakter du trenger å signere? Her er 6 grunner til at du bør signere digitalt.

Post-thumb

Har du dokument, avtaler eller kontrakter du trenger å signere? Her er 6 grunner til at du bør signere digitalt.

Signaturer og underskrifter trengs både i private sammenhenger og i jobbsammenhenger. Det kan være alt fra utleiekontrakt og samboerkontrakt til arbeidsavtale og årsregnskapet som skal signeres. Dette kan selvsagt signeres for hånd på papir, eller enda enklere  — du kan signere elektronisk.

Vi gir deg 6 gode grunner til hvorfor du bør signere digitalt: 

1. Det er trygt å signere digitalt 

En elektronisk signering skjer via BankID, som sikrer at det er de riktige personer som signerer. Da er du sikker på at du ikke inngår en avtale med noen som utgir seg for å være noen andre enn de er. Det er i tillegg en sikker måte signere med eget navn på. 
Lurer du på hvem i en bedrift som kan signere på vegne av bedriften? Les mer om signaturrett

Signident lar deg signere digitalt på 1-2-3. Du bruker BankID for selve signeringen, og det er helt trygt. Signer ditt første dokument gratis med Signident.

2. Det er raskt å signere digitalt

Hvordan kan det være raskere å signere digitalt enn på et papir tenker du kanskje? I mange settinger vil det være veldig mye raskere, med mindre du sitter i samme rom som den du skal signere dokumentet med. 

Du laster opp dokumentet du vil ha signert, og sender til de du vil at skal motta. Dette tar bare minutter, og du slipper å møte de andre som skal signere samme dokumentet.

Med signeringstjenesten Signident er det kun få steg fra du laster opp dokumentet til det er signert. Raskt og enkelt! Prøv Signident gratis.

3. Dere trenger ikke være fysisk tilstede i samme rom 

Du trenger ikke være i samme rom som den eller de du skal signere med. Dette gjør det mulig å få signert samme dokument som noen som befinner seg på andre siden av landet i løpet av få minutter. 

Det er i tillegg en koronavennlig måte å få dokumenter signert på, som er veldig praktisk i disse tider. De som skal signere unngår å ta på samme papir og være i samme rom. Digital signering lar deg signere dokumenter rett fra hjemmekontoret! 

4.  Digitale signaturer er juridisk bindende

Når vi signerer et dokument, ønsker vi at det skal være bindende for begge parter. En signatur på papir og en digital signatur er faktisk like juridisk bindende. Du trenger derfor ikke være skeptisk til om signeringen er like gyldig som hvis du signerer på papir.

5. Papirene dine blir lagret på nett

Har du mange kontrakter, avtaler og dokumenter å ta vare på? Er du redd for å miste viktige papirer?

Bruker du elektronisk signering, for eksempel Signident, slipper du det! De signerte dokumentene vil ligge lagret i tjenesten, og kan bli lastet ned som PDF hvis du ønsker det.

LES MER: Signering i signeringstjenesten Signident

6. Det er enkelt, få steg fra start til slutt 

Sist, men ikke minst så er elektronisk signering veldig enkelt. Det er få steg fra start til slutt når du skal signere dokumenter digitalt. Du kan sitte hvor som helst, så lenge du har internettilgang og BankID. 

Og en ekstra bonus; du sparer både penger og miljøet på å printe ut ark og eventuell postlegging.

Prøv Signident gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!