Pris på regnskapsfører (2025)

Mange opplever regnskap som vanskelig og ønsker å bruke tiden på andre aktiviteter som kommer med å drive en bedrift. Da vil du kanskje vurdere å sette over regnskapsføringen til en ekspert. Dette kan prisen på en regnskapsfører være.

Post-thumb

Mange opplever regnskap som vanskelig og ønsker å bruke tiden på andre aktiviteter som kommer med å drive en bedrift. Da vil du kanskje vurdere å sette over regnskapsføringen til en ekspert. Dette kan prisen på en regnskapsfører være.

regnskapsfører pris

Prisen på en regnskapsfører vil variere, men du kan også få fastpris. Som en mindre bedrift kan det være både fordeler og ulemper med å leie inn en regnskapsfører. Det er derfor lurt å gjøre seg opp noen tanker før du eventuelt leier inn en. Her er noen ting du må tenke på.


Må du ha en regnskapsfører?

Det er ingen lover som tvinger deg til å dra med en regnskapsfører med på reisen som næringsdrivende. Det er du selv som er ansvarlig for at regnskapet til bedriften din blir ført korrekt. Har du kunnskap, tid og synes at det er litt spennende, er det faktisk fullt mulig å føre hele regnskapet selv!

Vil du finne en regnskapsfører?

I kartet vårt kan du lete etter en regnskapsfører som passer deg. Du kan også få tre ulike tilbud fra forskjellige regnskapsførere.

Finn en regnskapsfører →

Med Conta har får du et komplett system til bedriften din. Du kan enkelt føre regnskap og sende fakturaer, og du har mulighet til å legge til en rekke andre tjenester. Med hjelp av vår treffsikre kunstige intelligens, blir det enkelt å føre regnskapet. Vi har også mange gratis webinar med ulike temaer, som guider deg godt på veien.

Prøv Conta gratis


Hva påvirker prisen fra en regnskapsfører?

Det er mange faktorer som kan påvirke prisen på å hyre inn en regnskapsfører til å gjøre jobben. Mange regnskapsførere og kontorer ser på disse faktorene og gjør vurderinger ut ifra dette når de gir deg tilbud. Dette ser de ofte på:

  • Hvilken type salgsdokument du har.
  • Hvor mange salgskanaler du opererer i.
  • Om du har mange kvitteringer på enkeltkjøp.
  • Antall fakturaer du mottar fra leverandører.
  • Om bedriften har mye utlegg fra ansatte.
  • Hvor ryddig forholdet er mellom selskapet og privat.

Andre faktorer som bruk av EHF, bankintegrasjon med regnskapssystemet og KID vil spille en stor rolle på hva en regnskapsfører vil koste.

Til syvende og sist vil den avgjørende faktoren for prisen på en regnskapsfører være hvor godt organisert dokumentasjonen din er, om du har lovlig og gyldig dokumentasjon, og om du leverer det som kreves til regnskapsføreren i rett tid. Det er også viktig å følge opp spørsmål som kan komme.


Dette er prisen på en regnskapsfører

Regnskapsførerens pris varierer, men gjennomsnittet ligger rundt 900 kroner per time. Prisen kan spenne fra 700 kroner til 1500 kroner per time. Noen regnskapsbyråer tilbyr også faste priser for spesifikke tjenester, som for eksempel årsoppgjør, og andre tilbyr også fastpris på alt.

Innenfor et regnskapsselskap kan prisene også variere basert på regnskapsførerens utdanningsnivå og erfaring.

En effektiv måte å sikre deg en konkurransedyktig pris er å publisere jobben din på en sammenligningstjeneste som for eksempel Regnskapsklinikken.no. Her konkurrerer ulike regnskapsbyråer om å få deg som kunde, og du får opp til 3 gratis tilbud.

Selv om en regnskapsfører raskt kan håndtere bilagene, kan mangler og uklarheter i de sendte kvitteringene og fakturaene føre til økt tidsbruk og dermed høyere kostnader. Sørg derfor for å ha grundig orden på dokumentasjonen din.

Les også: Krav til bilag i regnskapet ditt


Bør jeg som har en liten bedrift, få en regnskapsfører?

Som en mindre bedrift har du full frihet til å bestemme om du vil håndtere regnskapet selv eller få bistand fra en regnskapsfører. For bedrifter med færre enn 600 bilag i året, det vil si mindre enn 600 transaksjoner som må bokføres, er det en alternativ mulighet å benytte seg av en regnskapsmal, for eksempel et regneark i Excel. Ofte lønner det seg likevel å bruke et regnskapsprogram. Det gjør at du får bedre orden på sakene dine.

Du som driver for deg selv er selv ansvarlig for eget regnskap. Her holder det ikke å si at “det visste jeg ikke”. Derfor vil det være viktig å holde deg oppdatert på regnskapet, og ha nok kunnskap til å sørge for at regnskapet blir riktig og at du følger alle krav som må følges.

Ønsker du å føre regnskapet selv, og er usikker på hvilke kontoer du kan bruke, så kan du bruke kontohjelpen vår helt gratis. Her får du raskt svar på hvilke kontoer du skal bruke i regnskapet.

Prøv kontohjelp →


Fordeler og ulemper ved å bruke en regnskapsfører

Det er mange fordeler ved å bruke en regnskapsfører. Kanskje har du ikke lyst til å føre regnskapet selv, og da er det fint å ha noen å kunne støtte seg på. Du får også mer tid til å gjøre det du faktisk liker med å drive egen bedrift, siden du vil spare tid. Det fine med å bruke en regnskapsfører er også å få god veiledning når du starter ny bedrift, og hjelp til hvilke kontoer du skal føre ting på.

Ved å leie en regnskapsfører forhindrer du også bøter lettere. Med hjelp fra en regnskapsfører vil du sikre mindre feil i regnskapet, og forhindre større jobber med å rette opp feil. Uten en regnskapsfører må du også bruke ekstra tid på mindre kontroller fra skattemyndighetene, noe som plutselig kan ta lengre tid enn antatt.

Ved å leie inn en regnskapsfører får du også gode rapporter om hvordan det går med bedriften, og du sitter med mer innsikt. Her får du også lettere vite hvilke tiltak som bør iverksettes for å sikre bedriften.

Her kan du lese enda flere fordeler og ulemper ved å bruke en regnskapsfører.

Er du regnskapsfører?

Bli partner med Conta og få tilgang til eksklusive fordeler! Det er gratis for regnskapsbyråer, og over 2000 norske regnskapsbyråer har kunder i Conta.

Bli partner med Conta →

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev