Fakturasalg: Hvordan selge faktura i Conta

Ved å selge faktura til en tredjepart, får du betalt med en gang og slipper å følge opp kunden. Slik fungerer fakturasalg i Conta. 

Post-thumb
- 4 min lesing

Ved å selge faktura til en tredjepart, får du betalt med en gang og slipper å følge opp kunden. Slik fungerer fakturasalg i Conta. 

fakturasalg - hvordan selge faktura i conta

Fakturasalg har blitt en populær måte å sende faktura på. Enkelt forklart gir du ansvaret med å følge opp fakturaen og kreve inn betalingen til en tredjepart. Bedriften din får betalt for fakturaen med en gang. 

Hvordan selge faktura i Conta

Fakturasalg i Conta er like enkelt som det er å sende en hvilken som helst annen faktura. Du lager faktura som vanlig, og velger heller fakturasalg som sendemetode når fakturaen er klar. 

Fakturasalgtjenesten i Conta heter «Superraskt oppgjør» – rett og slett fordi du får gjort opp superraskt! 

Slik selger du fakturaer i Conta: 

  1. Logg inn i Conta.
  2. Lag en faktura på vanlig måte.
  3. Velg «Superraskt oppgjør» som sendemetode.
  4. Få pengene på konto innen én virkedag.
fakturasalg i conta

Første gang du skal selge en faktura i Conta, må du inngå en avtale med partneren vår, BRAbank. Det kan ta inntil én virkedag å få svar på søknaden, men når den først er godkjent, trenger du ikke å sende inn søknad igjen. 

Når du har en aktiv avtale med BRAbank, kan du selv velge hvilke fakturaer du vil selge og hvilke du ønsker å sende på vanlig måte. Du trenger ikke å selge absolutt alle fakturaer, men kan velge fra gang til gang. 

Betalingsinformasjonen på fakturaen endres automatisk slik at kunden betaler BRAbank i stedet for deg. 

Prøv Conta gratis

Se video av hvordan selge faktura i Conta:

Hva koster det å selge faktura?

I Conta er det ikke en fast pris på å selge faktura. BRAbank beregner prisen basert på summen på fakturaen og hvor stor risiko som er knyttet til kunden. 

Når du skal selge faktura i Conta, vil du alltid få opp hva det koster før du godkjenner om du vil selge den eller ikke. Det gjør at du kan ta vurderingen på om du vil selge fakturaen hver gang du skal fakturere en kunde. 

Hva er fakturasalg?

Fakturasalg er en måte å finansiere firmaet ved å selge enkeltfakturaer til en finansinstitusjon eller en bank. Ved å selge fakturaen får firmaet penger på konto med en gang, og banken tar over oppfølgingen av kunden. 

Banken tar et lite gebyr for å kjøpe fakturaen av bedriften din. For dem er fakturasalg en inntjeningskanal, siden de beholder litt av pengene for hver faktura de kjøper. 

Det er mange fordeler med å selge faktura via Conta:

  • Du får betalt innen én virkedag.
  • Raskere betaling gir bedre likviditet
  • Du slipper å følge opp kunden og kan bruke tid på virksomheten din i stedet. . 

En av de største fordelene med å selge faktura er at du er garantert å få betalt. Likviditeten til firmaet blir mer forutsigbar, noe som i mange tilfeller kan være avgjørende for om bedriften lykkes. Med penger på konto har du mulighet til å betale uforutsette utgifter i oppstarten eller gjøre investeringer for at bedriften skal vokse. 

Hvem kan selge faktura?

Bedrifter kan selge faktura. Fakturasalg i Conta er ikke tilgjengelig for privatpersoner. 

Bankene vurderer hver faktura som blir forsøkt solgt. Noen ganger vurderer de sjansen for å få betalt som for liten. Du kan derfor oppleve å ikke få lov til å selge faktura hver gang. 

Fakturasalg blir bokført automatisk

Når bedriften din fører regnskap i Conta, blir fakturaene du selger til BRAbank automatisk bokført i regnskapet. Både betaling og gebyr havner på riktig konto, slik at du slipper å tenke på det. 

Les også: Hvordan føre regnskap – steg for steg

Det er noe av magien med regnskapsprogrammet til Conta: Alt henger sammen, og jo flere funksjoner du bruker, desto enklere og mer automatisk blir det! Conta sin AI hjelper deg i regnskapet og gjør bokføringen til en lek.

Prøv gratis

Kan jeg selge faktura til inkasso?

Mange lurer på om de kan selge en faktura som har gått til inkasso. Det er ikke vanlig at leverandører av fakturasalg kjøper fakturaer som har gått til inkasso. I Conta (og alle andre regnskapsprogram) kan du kun selge fakturaer før du sender dem til kunden. 

Du kan derimot sende en faktura til inkasso direkte fra Conta. Det gjelder fakturaer som har forfalt for mer enn 14 dager siden. 

Hvordan sende faktura til inkasso i Conta:

  1. Gå til fakturalisten 
  2. Finn fakturaen som har forfalt og velg «Detaljer»
  3. Klikk på «Send til inkasso»
hvordan sende faktura til inkasso i conta
Skjermbilde av hvordan sende faktura til inkasso i Conta.

Når du starter en inkassosak i Conta, er det inkassobyrået Kravia som tar over innkrevingen av pengene. 

En av forskjellene på inkasso og fakturasalg, er når du får betalt. Et inkassobyrå som Kravia tar seg av selve innkrevingen, og du får betalt når kunden faktisk betaler kravet. Med fakturasalg i Conta får du betalt av BRAbank allerede etter én virkedag, selv om kunden ikke har betalt for seg ennå.

Prøv gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev