Send faktura direkte fra VR-brillene dine

Conta tar innlevelse til et nytt nivå med fakturering i virtuell virkelighet - eller VR som det også kalles.

Post-thumb
Person som sender faktura med VR-briller

Conta tar innlevelse til et nytt nivå med fakturering i virtuell virkelighet – eller VR som det også kalles.

Er du lei av gammeldagse, todimensjonelle fakturaer? Det er garantert kundene dine også. Nå kan du få full kontroll, helt til fingerspissene, med Conta sin nye VR-løsning.

Flere og flere hjem og kontorer er utstyrt VR-briller, og med denne løsningen trenger du i praksis aldri forlate den virtuelle verdenen – selv ikke når du skal sende faktura.

Tre inn i Conta VR

Conta VR støtter alle de mest populære VR-settene på markedet, og lar deg utføre alle funksjoner du ellers ville gjort i nettleseren – alt fra fakturering til å hente ut rapporter – uten tastatur eller mus.

I stedet for å bruke en kjedelig nettleser vil du bli plassert i det nye grensesnittet, et tredimensjonelt plan hvor du kun trenger å bevege hodet og hendene for å se de forskjellige menyene og velge funksjonene du ønsker.

Som en bonus kan du ta en pause fra kontoret og jobbe fra virtuelle fjelltopper i Nepal, ei strand i det karibiske hav, eller i en japansk hage. Flere virtuelle miljøer vil dessuten bli tilgjengelige ved lansering.

Slik fungerer det

La oss si du skal sende en faktura til en kunde. Alt du trenger å gjøre er å snu blikket til høyre hvor fakturamenyen svever foran deg, og så velger du bare «Ny faktura» med høyre hånd. Så vrir du hånden rundt slik du ville vridd et dørhåndtak, helt til riktig kunde kommer opp. Siste steg er å sveipe til venstre med håndkontrolleren, og fakturaen er på vei til kunden. Skal du lage kreditnota, sveiper du andre veien.

Med ny teknologi er det alltid noen barnesykdommer, og foreløpig er det kun en liten hake ved løsningen: Mottakeren må nemlig også ha VR-sett for å motta fakturaen. Vi i Conta regner likevel med at dette vil bli så populært at det vil bli tatt i bruk av de aller fleste bedrifter i løpet av 2019.

Vår designer Kjetil Buer har jobbet med brukergrensesnittet i månedsvis, og demonstrerer det gjerne for alle som spør.

– Det er klart det er mye prøving og feiling med noe som er helt nytt, men jeg føler vi har landet på noe som er like enkelt å bruke som det folk forventer fra Conta, sier Kjetil.

– Når brukerne våre får prøvd det tror jeg neppe de får lyst til å gå tilbake til vanlig fakturering, avslutter han.

Helsefordeler

Å sitte i en kontorstol dagen lang er noe som på lang sikt kan føre til livstilssykdommer og andre helseproblemer.

Tidsskriftet British Journal of Sports Medicine anbefaler at man bør være på bena i minst to timer hver arbeidsdag. Det sier seg selv at dette kan bli vanskelig å oppnå for de som har en veldig stillesittende jobb.

Den gode nyheten er at Conta VR faktisk krever at du står oppreist mens du bruker det, og i kombinasjon med håndbevegelsene du må gjøre vil du brenne mange kalorier underveis. Du kan når som helst sjekke antall forbrente kalorier samt pulsen din ved å gjøre en joggebevegelse med begge armene.

Tilleggsutstyr på vei

For å gjøre følelsen av innlevelse komplett vil det også bli mulig å koble til tilleggsutstyr. Først ut er to håndkontrollere, pluss en heldekkende VR drakt med avanserte sensorer, gyroskop og haptisk feedback som gjør at faktureringen bokstavelig talt sitter i fingerspissene.

Er du interessert i Conta VR? Meld din interesse i kommentarfeltet for oppdateringer på prosjektet mens det nærmer seg lansering.

Oppdatering: VR-fakturering er nok ikke en realitet…

Nå som 1. april er over: VR er veldig kult, men kanskje ikke det optimale mediet for å sende faktura i. Men vi jobber kontinuerlig med å lage ekte forbedringer i alle Conta-tjenestene som skal gjøre ting enklere for deg på ekte.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!