eFaktura – Slik kan kundene dine betale med Vipps

Når du sender eFaktura i Conta får kunden fakturaen opp i Vipps. Det er raskt, papirløst og enda enklere for kunden å betale!

Post-thumb

Når du sender eFaktura i Conta får kunden fakturaen opp i Vipps. Det er raskt, papirløst og enda enklere for kunden å betale!

Hvorfor ikke gjøre det lettere for privatkunder å betale deg?

eFaktura er en elektronisk måte å sende fakturaer på. Når du sender eFaktura får kunden den opp i nettbanken og i Vipps-appen, og alt de trenger å gjøre er å godkjenne betalingen.

Bedriften din kan enkelt sende eFaktura med Conta.

Slik fungerer eFaktura i Vipps

Ikke bare er det bra for miljøet å sende papirløst – eFaktura sparer deg for tid siden du ikke trenger å sende fakturaen på e-post eller postlegge den.

Når du sender en eFaktura kommer den raskt frem og kunden får varsling på telefonen fra Vipps. De kan enkelt godkjenne betalingen på mobilen uansett hvor de befinner seg. 

Det kan føre til at bedriften din får raskere betalt (nå snakker vi god likviditet!) og derfor regnes eFaktura som en god investering for både små og store bedrifter.

Kunden trenger heller ikke å taste kontonummer eller KID-nummer, og betalingsdatoen settes automatisk til forfallsdatoen. Da unngår dere krøll i betalingen.

Send eFaktura med Conta.

Hva er forskjellen på eFaktura og EHF-faktura? Begge er elektroniske sendemåter, men eFaktura er for privatpersoner og EHF-faktura for bedriftskunder.


eFaktura sendes derfor til nettbank/Vipps, mens EHF rett sendes til et regnskapsprogram. Som bedrift kan du enkelt motta EHF-fakturaer i regnskapsprogrammet til Conta.

Slik sender du eFaktura i Conta

Å sende eFaktura er fort gjort – du lager fakturaen på samme måte som en vanlig faktura og velger eFaktura som sendemåte. 

På denne siden vil du få beskjed om kunden ønsker å motta eFaktura: 

Deretter er det bare å sende fakturaen avgårde.

Husk å huke av for å godkjenne brukeravtalen første gang du sender eFaktura. 

NB! Du trenger ikke egen eFaktura-avtale med hver kunde. De fleste nettbanker lar nå privatpersoner takke ja til eFaktura på generelt basis. Hvis kunden har sagt ja til det vil de få varsling fra Vipps også.

Å sende eFaktura i Conta koster en liten sum per faktura. Se prisen for eFaktura. Du trenger ikke en egen avtale med banken eller oss, og betaler kun for eFakturaene du sender.

Det koster ingenting for kunder å betale regninger med Vipps.

LES OGSÅ:
Færre faktura til inkasso med eFaktura
6 ½ tips til god likviditet

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!