Smart gjenkjenning av kvitteringer gjør halve jobben

Conta sin mobilapp for kvitteringer, pluss smart gjenkjenning som fyller ut felter for deg er en uslåelig kombinasjon.

Post-thumb

Conta sin mobilapp for kvitteringer, pluss smart gjenkjenning som fyller ut felter for deg er en uslåelig kombinasjon.

mobiltelefon og kvitteringer

I høst lanserte vi en app som skal hjelpe deg med å aldri miste en eneste kvittering. Men under panseret foregår det også andre ting som gjør arbeidet enda lettere. 

Conta sin egenutviklede kunstige intelligens kan kjenne igjen informasjonen som står på kvitteringene du laster opp, og hjelper deg med å fylle ut bilaget i regnskapet. Det er ikke magi, tro det eller ei – kun smart programvare.

Det blir heldigvis ikke som i filmen «Terminator» der robotene tar over verden, men det blir forhåpentligvis til god hjelp når du skal føre regnskapet ditt!

Hvorfor ta vare på kvitteringer? 

En kvittering er ikke bare dokumentasjon på noe du har kjøpt for firmaet, den har også stor verdi i etterkant fordi den er bevis for at du kan trekke fra skatt og MVA på kjøpet. 

Det kan koste å miste en kvittering. Uten kvitteringen har du ingen bein å stå på hvis Skatteetaten undersøker regnskapet ditt, for eksempel ved bokettersyn. Alle kjøp du fører i regnskapet må derfor ha et vedlagt bilag som matcher. 

Lurer du på noe om regnskapsføring? Vi har skrevet en enkel guide til å komme i gang med regnskapet.

Smart gjenkjenning gjør halve jobben

Det vi kaller «smart gjenkjenning» er mulig på grunn av en kunstig intelligens ved navn Kaia, utviklet av Conta. I praksis vil det si at regnskapsprogrammet kan kjenne igjen det relevante innholdet i fotograferte eller skannede kvitteringer, og fylle ut de samme feltene automatisk i programmet når du skal bokføre bilaget.  

Hittil er funksjonen smart nok til å kjenne igjen og fylle ut det aller viktigste. I mange tilfeller trenger du kun å velge hvilken regnskapskonto kjøpet skal føres mot. Kult, ikke sant?

Gjenkjenningen vil bli enda mer presis etter hvert. Resultatet blir også best mulig jo tydeligere bildet er, så pass på at du tar bilde nærme nok, og i godt lys. 

Sånn gjør du

Når du tar bilde av en kvittering med appen ender den opp under opplastede bilag i regnskapsprogrammet. Denne finner du under BILAG og så OPPLASTEDE BILAG. Her ligger kvitteringene/bilagene helt frem til du knytter dem til en transaksjon i regnskapet. 

Dette er stegene:

  1. Du bruker mobilappen til å ta bilde av kvitteringen og sende til Conta.
  2. Du går til «Registrere kjøp» i Conta, og velger bildet som vedlegg.
  3. Conta henter ut informasjon fra bildet ved hjelp av smart gjenkjenning, og fyller ut feltene for deg når du skal bokføre bilaget.

Prøv regnskap gratis i 30 dager og se selv!

Spørsmål om bokføring? Se hvordan du fører de vanligste bilagene i Conta:


Vi har også laget et helt gratis regnskapskurs, slik at du alltid har full kontroll på regnskapsføringen.


Sjekk ut regnskapskurset.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!