Conta: Mye mer enn et fakturaprogram

De siste ti årene har Conta vært Norges mest populære fakturaprogram, og mange kjenner oss også som nettopp det. Men, i løpet av de siste par årene har Conta vokst til så mye mer. Her er ALT du kan gjøre i Conta i 2024!

Post-thumb

De siste ti årene har Conta vært Norges mest populære fakturaprogram, og mange kjenner oss også som nettopp det. Men, i løpet av de siste par årene har Conta vokst til så mye mer. Her er ALT du kan gjøre i Conta i 2024!

Conta faktura og regnskap

Med sitt enkle brukergrensesnitt ble Conta raskt det foretrukne fakturaprogrammet for norske bedriftseiere da det kom på markedet for over ti år siden. Den visuelle fakturamalen hvor bedriftseiere kun trengte å fylle ut detaljer om salget var ulikt tidligere systemer, og ble revolusjonerende for mange som ville ordne faktureringen for firmaet sitt selv.

Conta 2011
CONTA 2011: Mye har skjedd siden 2011, men grunnverdiene i Conta er fortsatt de samme – det skal være plankekjøring å drive bedrift med Conta. 

Den enkle fakturamalen har vi aldri gått bort ifra, og den er fortsatt essensiell for Conta i 2024. Men, i takt med at kundene våre har vokst, har fakturaprogrammet vokst med dem. 

I dag er det over 110 000 små og store bedrifter som bruker Conta aktivt til fakturering og regnskapsføring. Over dobbelt så mange har sendt en faktura fra systemet siden det ble opprettet. 

Et system til å vokse i

Conta er ikke lenger bare et fakturaprogram. Nye tjenester utvikles i rekordfart og vi kan i dag levere en nesten komplett løsning for enkeltpersonforetak og aksjeselskap i vekst. Og enda mer er på vei! 

Med det modulbaserte systemet kan du enkelt velge de tjenestene som er relevant for stadiet bedriften din er i, og bygge på etter hvert som den vokser. 

Prøv Conta gratis

Her er alt du kan gjøre i Conta i 2024:

Sende faktura like enkelt som alltid

Du kan fortsatt lage og sende faktura med Conta og det er like enkelt som det alltid har vært. Du fyller ut informasjonen som som trengs i en ferdig mal, så blir fakturaen akkurat slik du ser den på skjermen. Fiks ferdig faktura på 1 – 2 – 3!

Fakturaen kan sendes direkte fra systemet, lastes ned som PDF eller sendes elektronisk som eFaktura eller EHF-faktura. 

Elektronisk fakturering har gjort det enda enklere å følge opp fakturaer og sikre betaling fra kundene dine. Det har mange fordeler, for eksempel at du er garantert at fakturaen kommer fram til mottakeren

Føre regnskap med Norges smarteste AI-teknologi

I 2019 lanserte Conta også et regnskapsprogram. Regnskapsprogrammet fungerer sømløst med fakturaprogrammet slik at du skal spare tid og hodebry på administrasjonen:

 • Alle fakturaer blir automatisk bokført. 
 • Kunde- og vareliste er felles for modulene. 
 • Regnskapsrapportene inneholder selvsagt tall fra sendte fakturaer. 

Den kunstige intelligensen er med på å gjøre Conta sitt regnskapsprogram til Norges smarteste. Den gir blant annet presise forslag til hvilken konto du skal bokføre på og ordner ting i bakgrunnen slik at du slipper å tenke på det. 

Levere rapporter til myndighetene

Når du fører regnskapet i Conta blir også prosessen med å sende inn obligatoriske oppgaver til myndighetene mye enklere! 

MVA-meldingen henter automatisk tallene fra regnskapet ditt og du sender den inn direkte fra Conta til Altinn. Det betyr at du slipper manuell utfylling. Alt du må gjøre er å sende inn og signere! 

Årsoppgjøret blir også enklere med Conta. Enkeltpersonforetak kan levere næringsspesifikasjon direkte fra systemet. Det funker på samme måte som MVA-meldingen:

 1. Tallene hentes automatisk fra regnskapet. 
 2. Se over at alt stemmer. 
 3. Send inn og signer!

Aksjeselskap kan bruke Conta sitt årsoppgjørssystem til å sende inn skattemelding, næringsspesifikasjon og årsregnskap til myndighetene.

Betale regningene dine direkte fra Conta

Conta har også en egen bankintegrasjon som gjør livet lettere for deg som driver egen bedrift. 

Med bankintegrasjonen kan firmaer koble banken til Conta og betale regninger direkte fra regnskapsprogrammet – uten å logge inn i nettbanken. Den fungerer med de aller fleste banker i Norge:

Skru på mottak av EHF for å få enda bedre nytte av bankintegrasjonen. 

Pssst! Last ned mobilappen for å bokføre inngående EHF-fakturaer fra mobilen. Søk opp «Conta» i App Store eller Google Play

Effektiviser salgsprosessen med tilbud og ordre

Tilbuds- og ordresystemet Salg er også en helintegrert tjeneste i Conta. Det passer perfekt for deg som jevnlig lager tilbud til nye kunder for å selge inn tjenestene eller varene dine. 

Slik fungerer det:

 1. Skriv tilbudet inn i en fiks ferdig tilbudsmal. 
 2. Kunden godtar tilbudet på mobilen. 
 3. En ordre opprettes automatisk – du gjør den om til en faktura med et klikk. 
 4. Fakturaen bokføres automatisk. 

Den automatiserte prosessen sparer deg tid på oppfølging og administrasjon av tilbudene dine. 

Kjøre lønn i et moderne system

I tillegg til mulighetene du finner inne i Conta, har vi flere frittstående systemer som er integrert. Det nyeste produktet i porteføljen er et lønnssystem. Lønnsprogrammet er utviklet av og en del av Conta.

Målet med lønnssystemet er det samme som de andre tjenestene fra Conta; det skal være brukervennlig, nyskapende og tilgjengelig for alle. 

Vi deler lønnskjøringen opp i enkle steg som gjør det mulig for alle uten erfaring å kjøre lønn til de ansatte. Skattekortene hentes fra Altinn og a-meldingen og lønnsslippene sendes direkte fra systemet. 

Slik kjører du lønn med Conta: 

Integrasjonen med regnskapsprogrammet gjør at du kan bokføre lønnskjøringen i Conta med kun et klikk. Lønnskjøring har aldri vært enklere. 

Føre timer med sømløs integrasjon

Programporteføljen til Conta inkluderer også timeregistreringsprogrammet Timerabbit. Timeføring er essensielt for deg som jobber frilans og fakturerer timer, men er også pålagt når bedriften har ansatte

Hvis du skal fakturere timer, kan du synkronisere Timerabbit med Conta. Da lages det automatisk en fakturakladd med de fakturerbare timene for hver kunde i fakturaprogrammet. Alt du trenger å gjøre er å se over og sende fakturaen. 

I Timerabbit kan du også lage personallister, registrere ferie og fravær, se timebanken til de ansatte og mye mer. 

Signer trygt og elektronisk

Hvis du har dokumenter du skal signere, kan du gjøre det elektronisk med Conta sin tjeneste Signident i tre enkle steg:

 1. Last opp et dokument. 
 2. Velg mottakere. 
 3. Send til signering. 

Du bruker BankID til å signere på en sikker og juridisk bindende måte. 

Få de tre første signaturene gratis

Start enkeltpersonforetak eller aksjeselskap

I tillegg til alle tjenestene for etablerte bedrifter, bistår Conta også med oppstart av enkeltpersonforetak og aksjeselskap. 

Gjennom tjenestene Enkeltpersonforetak.no og Starte-AS.no trenger du bare å fylle ut et enkelt skjema, så ordner vi papirarbeidet og registrering i Brønnøysundregistrene. Det er gratis å opprette firma gjennom Conta, men du kjøper i tillegg et abonnement på Conta sitt faktura- og regnskapsprogram.

Komme i kontakt med en regnskapsfører

Vi har gjort systemene i Conta så brukervennlige som mulig, slik at hvem som helst skal klare å fikse regnskapet sitt selv. Det betyr ikke at du gjøre alt selv. 

En regnskapsfører kan hjelpe deg med mye, enten du vil sette bort litt, mye eller hele det administrative arbeidet. 

Conta har regnskapspartnere over hele landet som kan hjelpe deg med det du ønsker. Få 3 gratis tilbud fra regnskapsbyråer og lag en plan sammen med regnskapsføreren din. 

Noen ting endrer seg aldri

Conta er på mange måter noe helt annet enn det var i oppstarten. Tjenestene har blitt flere og bedre, antall ansatte har økt enormt og målene for veien videre har vokst seg større og større. 

Likevel er det noe som aldri vil endre seg. Conta jobber fortsatt for det samme:

Vi forenkler det å drive bedrift, slik at kundene våre kan fokusere på det de kan best.

Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!