Automatisert regnskap: Slik automatiserer du regnskapsføringen din i 2024

Tiden da vi måtte føre alle bilag for hånd er heldigvis over. I 2024 finnes det mange funksjoner som gjør at du får et automatisert regnskap, og her skal vi vise deg hvordan du gjør det i Conta.

Post-thumb

Tiden da vi måtte føre alle bilag for hånd er heldigvis over. I 2024 finnes det mange funksjoner som gjør at du får et automatisert regnskap, og her skal vi vise deg hvordan du gjør det i Conta.

Det å føre eget regnskap kan nok virke skummelt for mange. Det krever nøyaktighet, og det er mange krav fra myndighetene som må oppfylles, og ting som må sendes inn.

Heldigvis er moderne regnskapssystemer tilrettelagt for at mye skal gå av seg selv. I Conta jobber vi stadig med å finne steder hvor det kanskje ikke er nødvendig at man må taste inn alt på egenhånd, der systemet kan ta over og du kan fokusere litt mer på å drive bedriften din.

Her skal vi se på noen av de viktigste løsningene som Conta har for å automatisere regnskapet ditt. Husk at mange av disse funksjonene henger sammen, og blir enda mer effektive desto flere du benytter deg av!

Automatisk bokføring av fakturaer

Conta er et regnskapssystem med stor fleksibilitet. Om du bruker det som et fakturaprogram fungerer det selvsagt utmerket, men hvis du i tillegg fører regnskap i Conta vil du oppdage at ting bare fungerer: Alle fakturaer du lager i Conta blir nemlig automatisk regnskapsført. Det gjelder også innbetalinger som blir registrert på disse fakturaene.

Det samme gjelder forøvrig innbetalinger som kommer inn på fakturaene:

KID og automatiske innbetalinger

Du kjenner sikkert til KID-nummer fra regningene du får både hjemme og i firmaet. Det er et nummer du taster inn i nettbanken når du skal betale, som identifiserer deg som kunde og gjør at mottakeren kan se hvem betalingen kom fra.

Men når du er på andre enden og sender fakturaen, da tjener KID en veldig nyttig funksjon. Det gjør nemlig at du ikke lenger behøver å registrere innbetalinger som kommer inn på fakturaene dine: Dette skjer nemlig helt av seg selv, og det reflekteres også i regnskapet ditt.

EHF og eFaktura

Når vi er inne på KID, så blir dette enda mer tidsbesparende om du benytter deg av elektronisk fakturering via EHF eller eFaktura. EHF har vi skrevet om før, og det er et filformat som brukes for å sende fakturaer elektronisk fra et regnskapssystem (bedrift A) til et annet (bedrift B).

Bruker du eFaktura for å fakturere privatkunder vil de komme rett frem i nettbanken til mottakeren, og de kan velge å betale derfra eller med Vipps.

I begge disse tilfellene sørger såklart KID-nummeret for at betalingen kobles opp mot riktig faktura.

Les mer om elektronisk faktura.

Mobilapp, kunstig intelligens (AI) og fakturatolk

Automatisert regnskapsføring betyr å bringe fremtiden inn i nåtiden: Med mobilappen til Conta kan du ta bilder av kvitteringer, sende dem til regnskapet ditt og så vil programmet kunne lese hva som står på kvitteringen for å hjelpe deg med å bokføre bilaget.

I tillegg vil du få opp forslag til hvilken konto det skal føres på, basert på en rekke faktorer. Vi røper ikke nøyaktig hvordan: Det er litt som den hemmelige oppskriften til Coca Cola. Men våre tester viser at AI-en vår treffer med 88 prosent nøyaktighet der andre systemer kun kan skilte med 30 prosent! Ikke verst?

Lengter du etter en papirløs hverdag? Den kommer stadig nærmere, for AI-funksjonen virker selvsagt også med EHF-fakturaer du mottar. Ønsker du et automatisert regnskap, er det lurt å velge et regnskapsprogram som har gode AI-løsninger. Conta satser på å bruke kunstig intelligens (AI) for å gjøre regnskap enklere for de som skal føre det.

Se hvordan Conta sitt AI leser innholdet i bilagene dine og kommer med bokføringsforslag her:

Send faktura fra Conta

Auto-oppfølging av ubetalte fakturaer

En annen ting som det kan gå mye tid med på til administrasjon, er å følge opp kunder som ikke betaler. Dette kan du også automatisere i Conta ved å si at systemet skal sende purring etter så og så mange dager, og så sende det videre til inkasso etter det igjen. Vår inkassopartner Kravia gjør resten.

Bankintegrasjon sparer deg for masse tid

Aktiverer du bankintegrasjon i Conta blir betaling av inngående faktura enda enklere! Du kan nemlig betale direkte fra regnskapsprogrammet, og slipper å logge inn i nettbanken hver gang du skal betale en regning.

Det er en effektiv og ryddig måte å bokføre og betale regninger på. Bankintegrasjon gjør jobben smidigere, og er et fint supplement til et automatisert regnskap.

Les mer om bankintegrasjon i Conta.

Elektronisk levering av rapporter til Altinn

Det kan kanskje virke skummelt å levere rapporter som MVA-meldingen og næringsspesifikasjon til det offentlige, men Conta gjør det enklere enn noensinne. Opplysningene er i stor grad forhåndsutfylt, og du trenger bare noen knappetrykk for alt er klappet og klart i Altinn.

Her i Conta jobber vi kontinuerlig og iherdig med å utvikle løsninger som kan automatisere arbeid som før måtte gjøres for hånd. Følg med på bloggen vår her for siste nytt!

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!