5 tips for enkelt regnskap i 2024

Med enkle grep kan du gjøre regnskap lekende lett. La oss ta en titt på hvordan få et enkelt regnskap. 

Post-thumb

Med enkle grep kan du gjøre regnskap lekende lett. La oss ta en titt på hvordan få et enkelt regnskap. 

Alle enkeltpersonforetak (ENK) som tjener over 50 000 årlig, og alle aksjeselskap er bokføringspliktig og må føre regnskap. Bedriften kan med enkle grep gjøre regnskap litt enklere. 

Hva kjennetegner et enkelt regnskap? Det er mange faktorer som er med på å gjøre et regnskap enklere. Først og fremst så bør du ha en enkel og intuitiv programvare som ikke skaper unødvendig arbeid. 

Har du gode rutiner og kontroll på innbetalinger og utbetalinger vil det bidra til at du får bedre oversikt. Du kan også tilegne deg kunnskap på Conta.no eller få hjelp fra regnskapsfører.  

Trenger du et regnskapsprogram? Conta sitt regnskapsprogram gjør regnskap enkelt. Prøv Conta gratis!

1. Velg et smart og intuitivt regnskapsprogram

Det finnes mange regnskapsprogram ute på markedet. Mange av programvarene passer best for store bedrifter. Pass derfor på å velge et regnskapsprogram tilpasset små og mellomstore bedrifter.

Velger du Conta får du et smart regnskapsprogram hvor du kan føre regnskap på egenhånd eller ved hjelp av regnskapsfører. Ved hjelp av kunstig intelligens sørger Conta for å gi bransjens beste kontoforslag når du bokfører. Kontoforslag minsker sjansen for feilføring. 


LES OGSÅ: Slik hjelper Conta sin AI deg i regnskapet.

2. Send faktura med en gang for et enkelt regnskap

Ha en rutine på å sende faktura til kunden så straks arbeidet er overlevert. Jo fortere du sender faktura, jo fortere får du penger på konto. Har bedriften penger på konto, kan du også betale innkommende regninger fortere. Å sende faktura med en gang holder deg ajour og bidrar til et enkelt regnskap. 

Sender du elektroniske faktura er du også sikret at fakturaen kommer frem til kunden, og kan få raskere betalt. Send EHF-faktura til bedriftskunder og eFaktura til privatkunder

Trenger du et fakturaprogram? I Conta kan du sende faktura både med post, e-post og elektronisk. I tillegg kan du føre regnskapet. Alt samlet på en plass. Enklere blir det ikke. Kom i gang med Conta.

3. Betal regninger rett fra regnskapet 

Kobler du banken din opp til regnskapet kan du ha full kontroll fra regnskapsprogrammet. Med bankintegrasjon er det enkelt å betale regninger fra regnskapet uten å logge inn i nettbanken. 

Prøv bankintegrasjonen i Conta.Betal leverandørfaktura og innkommende EHF med få klikk fra regnskapsprogrammet. Bankintegrasjon kan legges til både Standard- og Smart-abonnement.

4. Ta vare på alle kvitteringer

Alle kjøp for bedriften skal inn i regnskapet. Kvitteringer og faktura skal legges ved som bilag i bokføringen. Ta derfor vare på alle kvitteringer, slik at du har dokumentasjonen i orden.

Husk at du kan få skattefradrag på de fleste utgiftene i bedriften din. For å få skattefradrag må du ha kvitteringen som dokumentasjon. Så kvittering spart, er penger spart.  

Et tips er å bruke Conta sin kvitteringsapp! Ta bilde av kvitteringen mens du er på farta, og send det inn til regnskapet. Da trenger du ikke bekymre deg for å miste kvitteringen.

5. Les hjelpeartikler og se webinar

Alt blir enklere når man har litt kunnskap! Conta har både kunnskapsartikler og hjelpeartikler som kan gjøre deg klokere i regnskapsføringen. 

Foretrekker du å lære ved å se på video? Da kan du sjekke ut Conta sine webinarer. Deltar du live kan du også stille spørsmål til regnskapsfører underveis. 

Ønsker du mer hjelp til regnskapsføringen? Fortvil ikke. Conta har over 150 regnskapspartnere som kan bistå deg i regnskapet. Finn en regnskapsfører her.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!