Skattemelding 2024: Derfor må du ha et system

Driver du selskap? Isåfall må neste skattemelding leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. Her forteller vi alt du trenger å vite om den nye skattemeldingen.

Post-thumb

Driver du selskap? Isåfall må neste skattemelding leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. Her forteller vi alt du trenger å vite om den nye skattemeldingen.

Hvorfor må du velge et system?

I skattemeldingsverdenen har det skjedd en endring. De gamle næringsoppgavene og de lange vedleggskjemaene er historie. De har blitt byttet ut med noe vi kaller en «næringsspesifikasjon». Denne må leveres gjennom et system. Skatteetaten har bestemt at alle aksjeselskaper må levere skattemeldingen gjennom et regnskaps- eller årsoppgjørssystem. Dette gjelder for 2024, altså inntektsåret 2023. Du må velge et system, siden det ikke lenger vil være mulig å bruke de gamle skjemaene i Altinn.

Les også: Dette er endringene i årets skattemelding

Hvordan fungerer den nye skattemeldingen? 

Den nye næringsspesifikasjonen skal inkludere all hovedinformasjon som tidligere fantes i næringsoppgaven. Noe som er forbedret, er den tydeligere strukturen hvor opplysningene nå er organisert etter tema.

Vi har erfart at det første året etter endringene bringer med seg en del ekstra arbeid på å tilpasse skattemeldingen. Mange får også feilmeldinger de tidligere ikke har fått, siden det nå settes strengere krav til innleveringen. Dette skjer ofte fordi den blir kontrollert automatisk før innsending for å unngå feil. Det som er positivt med et system, er at det til syvende og sist blir sendt inn færre innleveringer med feil. Oppsummert vil du altså spare tid. 

Les også: Har foretaket ditt fått forsinkelsesgebyr fra Regnskapsregisteret?

Hva må du gjøre?

Det blir annerledes å sende inn skattemeldingen din i forhold til tidligere. Det du MÅ sørge for nå, er at skattemeldingen til selskapet ditt blir sendt inn via et årsoppgjørsprogram. Dette kan du enkelt ordne i Conta.

Driver du et aksjeselskap? Når du skal levere skattemeldingen for 2023, må du også laste opp saldobalansen for 2022 i ditt årsoppgjørssystem.

Forenkle skattemeldingen din med Conta

Målet med den nye skattemeldingen er altså mindre bryderi både for deg som bedriftseier og for Skatteetaten. Her trenger du et smart system for å få levert inn skattemeldingen.

Skattemelding 2023 for enkeltpersonforetak og aksjeselskap➔

Bruker du Conta, er innleveringsprosessen superenkel. Til vanlig kan det være tidkrevende å sette seg inn i hva som leveres, men med et smart regnskapssystem, blir det mindre hodebry. Conta sin AI hjelper deg å velge riktig konto når du bokfører. Næringsspesifikasjonen baseres på regnskapet, så når regnskapet er riktig (ved hjelp av AI), er det også større sannsynlighet for at skattemeldingen også blir riktig.

Få på plass et system i dag

Som følge av endringene fra Skatteetaten, vil vi sterkt anbefale deg å få på plass et årsoppgjørsprogram så raskt som mulig. Fristen for å levere skattemelding er 31. mai 2024. Ved å implementere et system i god tid, kan du unngå unødvendig stress i en hektisk periode. Du kan kjøpe tilgang til funksjonen nå, og ha den klart til neste år.

Se fordelene til Conta sitt årsoppgjørsprogram ➔

Som driver av bedrift opplever du kanskje at du trenger ulike systemer til faktura, regnskap, lønn og timeføring. Dette kan fort bli dyrt, og det kan derfor lønne seg å ha alt i ett enkelt system. I Conta kan du samle alt, og vi har over 60 000 fornøyde kunder.

Med Conta sitt smarte faktura- og regnskapsprogram kan du føre regnskapet selv, eller få hjelp av regnskapsbyråene vi samarbeider med. Vår kunstige intelligens hjelper deg på veien.

Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!