Kom i mål med regnskapet

Mange har fått en annerledes hverdag som kanskje fører til at man har litt mer tid til rådighet. Bruk tiden til å komme i mål med regnskapet, og lær deg hvordan du kan føre det selv.

Post-thumb

Mange har fått en annerledes hverdag som kanskje fører til at man har litt mer tid til rådighet. Bruk tiden til å komme i mål med regnskapet, og lær deg hvordan du kan føre det selv.

Alle bedrifter som tjener over 50 000 kroner i året er pliktige til å føre regnskap. Så lenge bedriften eksisterer har du plikt til å føre regnskap, selv i tider hvor du må stanse driften for en periode. 

Les også 5 gode tips til regnskapsføringen 

Skattemelding og næringsspesifikasjon

Fristen for å levere skattemelding og næringsspesifikasjon er 31. mai.

Fra 2023 skal alle enkeltpersonforetak levere næringsspesifikasjonen gjennom et regnskapssystem. Dette kan du enkelt gjøre i Conta.

Også mindre aksjeselskap kan ta årsoppgjøret gjennom Conta i 2023.

Pass på å gå igjennom alle kvitteringer du har fra 2022 og før de inn i regnskapet, slik at du får alle skattefradragene du har retten på. Med Conta sin mobilapp kan du få kvitteringene over til regnskapet på 1-2-3. 

Kvitteringer er dokumentasjon, ofte kalt bilag, som viser til tallene du fører i regnskapet. Det er viktig at bilagene er riktig for at du skal vite hvor mye skatt og MVA du må betale, og for å få skattefradrag eller MVA du kan trekke fra leverandører. Du må også passe på at du følger kravene for hva et bilag trenger å inneholde

Hvis du ikke bokfører alle kvitteringene dine kan du faktisk gå glipp av penger du egentlig skulle ha hatt. Det er derfor viktig at man tar godt vare på alle kvitteringer, og får dokumentert alt av utgifter. 

Slik bokfører du de vanligste bilagene når du bruker Conta:


Les mer om hvordan du fører regnskap selv. 

Sett deg inn i regnskapsprogrammet

Conta sitt regnskapsprogram inneholder kun de funksjonene du trenger og er laget for at du skal kunne bruke det selv om du ikke er regnskapsfører. Du kan spare mye penger ved å føre regnskapet selv. 

Aldri ført regnskap før? Fortvil ikke! Conta har egne hjelpeartikler som forklarer deg hvordan du bruker regnskapsprogrammet. Vi har også laget et gratis regnskapskurs som gir deg en innføring i alt du trenger å vite for å føre regnskapet selv.

Du kan spare penger på å føre regnskapet helt eller delvis selv. Prøv regnskap gratis første måneden!

Du kan også invitere regnskapsføreren din inn i programmet, eller finne en av Conta sine autoriserte regnskapspartnere til å hjelpe deg med regnskapsføringen.

Dette kan en regnskapsfører hjelpe deg med.

Jobb med gode rutiner

I en hverdag hvor mye er snudd på hodet er det lurt å fremdeles ha gode rutiner på regnskapet og jobbe med det jevnt og trutt. Da slipper du skippertak rett før fristen, og unngår overraskelser. Kanskje du klarer å bruke tiden på å få nye regnskapsrutiner du kan ta med deg videre?  

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!