Hvordan lage timeliste?

Har du en jobb hvor du fakturerer etter timer? Eller ønsker du en bedre forståelse for hva tidsbruken går til i firmaet ditt? Da er det timeliste du trenger. 

Post-thumb
- 3 min lesing

Har du en jobb hvor du fakturerer etter timer? Eller ønsker du en bedre forståelse for hva tidsbruken går til i firmaet ditt? Da er det timeliste du trenger. 

For de som fakturerer timer til kundene sine, er timelister faktisk en nødvendighet og ikke bare en mulighet. Selv om du ikke legger ved timeliste når du sender kunden en faktura, skal du ha den tilgjengelig hvis kunden eller staten etterspør å se dokumentasjon på utført arbeid. 

Timeregistrering er et viktig verktøy for alle som fakturerer timer, men også i prosjektbaserte jobber hvor du ønsker å følge med på tidsbruk på de ulike arbeidsoppgavene. 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om timeregistrering

Hvordan lager jeg en timeliste? 

Mange lurer på om det finnes mal for timeliste eller en måte å føre timelister i Excel på. Og det gjør det selvsagt, du kan til og med lage timelisten din på papir hvis du ønsker det. Eneste kravet er at du viser til hva slags arbeid som er gjort og tidsbruken på det. 

Det kan allikevel være lurt å bruke et timeregistreringsprogram for å føre timelister. Et timeregistreringsprogram sparer deg tid og du og ansatte vil ha tilgang å føre timer hvor enn dere er. Alle timene blir nemlig lagret i skyen. 

Et timeregistreringsprogram løfter også profesjonaliteten til bedriften din mange hakk opp enn hvis du viser til en liste i Excel eller et papir du har skriblet på. Hvordan du ønsker å bli oppfattet er derfor en god grunn for å velge et timeregistreringsprogram. 

Timeregistreringstjenesten Timerabbit lar deg lage timelister raskt og enkelt uansett hvor du befinner deg. Last ned appen i App Store eller Google Play eller i nettleser. Med Timerabbit kan du også føre ferie og fravær, avvik, prosjekter og personallister.

Prøv tjenesten gratis i 30 dager!

Hvor mange timer må jeg registrere?

Hvor mange timer du skal registrere på timelistene, kommer helt an på hva slags jobb du har og hvilke krav som stilles. 

Det er ingen formelle krav om å registrere alle timene du jobber, med mindre det er bestemt av firmaet du jobber i eller hvis du skal fakturere for timene. Skal du fakturere timepris for arbeid du har gjort er du nødt til å registrere timer, siden det blir dokumentasjonen din. 

En grafisk designer eller en snekker vil kanskje ha en viss prosent av timene de fører som må være fakturerbare, mens resten av timene går til arbeid internt i bedriften. 

Det er derfor ganske vanlig å registrere all tidsbruk hvis bedriften bruker et timeregistreringsprogram. Noen bruker timeregistrering kun til ulike prosjekter eller deler av arbeidet. 

Timeregistrering kan fungere for å vise til tidsbruk og resultater til ledelsen. Det kan gi en god indikator på om bedriften bruker tid på de rette tingene. Tidsbruken og resultatene kan hjelpe deg å se hvor det kan være nyttig legge inn mer eller mindre ressurser eller arbeidskraft. 

Det er enkelt å fakturere timene du fører i Timerabbit. Du kan overføre registrerte timer fra timeføringstjenesten Timerabbit til en fakturakladd i Conta, og dermed slippe manuell utfylling av timebaserte fakturaer. Slik gjør du det.

Ha god oversikt over timene 

Uansett hvordan du velger å føre timelister, sørg for å ha god oversikt. Dette gjelder spesielt for de som fakturerer for antall timer de har jobbet. Får du plutselig spørsmål fra Staten eller kunden om å vise til dokumentasjon for arbeidet, og sitter der og ikke har ført timer, får du et problem. 

Det er også viktig for ansatte som jobber overtid, slik at de kan dokumentere hvorfor de har jobbet overtid og hvor mye ekstra de har jobbet.

Timeregistrering trenger ikke være komplisert eller tidkrevende. Få timeregistrering inn i arbeidsrutinen til deg selv og ansatte, så har du alt i orden hvis noen etterspør dokumentasjon.

Eksempel på hvordan timeregistrering ser ut i Timerabbit.

Prøv Timerabbit for å lage timelister! Timerabbit gir deg god oversikt over hvor mye du og ansatte har jobbet, og er godkjent dokumentasjon for timer du fakturerer for.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev