Må du føre personallister? Slik ordner du det med Timerabbit

Personallister er ganske enkelt lister over alle som jobber i en virksomhet, inkludert fast ansatte, kontraktører og lignende. Enkelte bransjer er pålagt å føre slike lister, men heldigvis trenger det ikke være komplisert å holde orden på.

Post-thumb

Personallister er ganske enkelt lister over alle som jobber i en virksomhet, inkludert fast ansatte, kontraktører og lignende. Enkelte bransjer er pålagt å føre slike lister, men heldigvis trenger det ikke være komplisert å holde orden på.

En personalliste skal være en fullstendig oversikt som viser når alle ansatte, samt innleide og midlertidige ansatte starter og avslutter dagen sin, og den skal kunne være mulig å kontrollere i virksomhetens åpningstid.

En av grunnene til at personallister har blitt påbudt i visse bransjer er ifølge myndighetene for å motvirke svart arbeid, og for å gjøre det mulig å foreta kontroll.

Disse bedriftene må ha personallister:

  • Bilverksteder, inkludert steder for bilvask og billakkering
  • Serveringssteder som cateringbedrifter, restauranter, cafeer, puber, men også mindre steder som gatekjøkken
  • Frisører og skjønnhetsklinikker som steder for manikyr, kroppspleie, spa-behandling og lignende, dog ikke solarium

Hvem skal være på listene, og hvem skal ikke

I tillegg til alle som jobber i bedriften, inkludert folk som er innleid eller midlertidig ansatt, skal også daglig leder skal være med på personallisten. Rengjøringspersonale som jobber utenfor åpningstiden skal også  inkluderes i listene.

Noen unntak finnes likevel, som 

  • Ektefeller, samt familie under 16
  • Frivillig ulønnet hjelp
  • Utplassering fra skoler, operasjon dagsverk o.l.
  • Innleide håndverkere og lignende som ikke har noe med kjernevirksomheten å gjøre

Kravet om personallister gjelder heller ikke hvis bedriftens hovedvirksomhet er andre enn bransjene listet høyere opp i artikkelen. Skatteetaten oppgir blant annet hoteller som eksempel hvis det å servere mat ikke utgjør mer enn 25% av virksomheten.

Før listene dine elektronisk med Timerabbit

Det går an å føre personallister manuelt, men hvorfor ikke droppe papirarbeidet? 

Timerabbit.no, en tjeneste som nylig ble en del av Conta-familien, gjør det superenkelt å føre personallister – inkludert timeføring.

Timerabbit tilbyr elektroniske personallister med stemplingsur slik at du har full oversikt over når folk starter og avslutter arbeidsdagen, og enkelt kan vise frem dokumentasjon til Skatteetaten ved kontroll. 

Tjenesten støtter også geolokasjon som betyr at du kan bestemme hvor langt unna arbeidsplassen en kan være når man stempler inn og ut.

Du kan også sette opp et nettbrett på arbeidsplassen som fungerer som stemplingsur som alle kan bruke.

Med Timerabbit betaler du kun for aktive lisenser, og det er ingen oppstartskostnader eller andre skjulte kostnader. På denne siden kan du beregne hvor mye det ville kostet bedriften din.

Lag konto hos Timerabbit her, og prøv tjenesten helt uforpliktende!

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!