9 grunner til hvorfor du bør bruke et timeregistreringssystem

Vurderer du å ta i bruk et timeregistreringssystem? Her er 9 grunner til hvorfor det er nyttig for bedriften din å registrere timer digitalt. 

Post-thumb

Vurderer du å ta i bruk et timeregistreringssystem? Her er 9 grunner til hvorfor det er nyttig for bedriften din å registrere timer digitalt. 

Noen bedrifter er lovpålagte å registrere timer, andre er ikke det. Det finnes derimot ingen formelle krav om at bedrifter skal registrere timer digitalt

Pålagt å registrere timer eller ei: Det finnes mange gode grunner til hvorfor du uansett bør føre timer digitalt i et timeregistreringssystem. Her er 8 av dem:

1. Du får bedre kontroll på timene

Det er ikke ulovlig å registrere timer i en skrivebok, på en post-it eller på en gammel serviett, men når du har timene registrert digitalt, slipper du å ha papir flytende på kontorpulten. Når du registrerer timer i et digitalt timeregistreringssystem vet du alltid hvor du finner oversikt over tidsbruken til bedriften – noe som er både mer oversiktlig og mer profesjonelt. 

Det sparer også plass i permhylla og du slipper å bruke tid på lete gjennom dokumenter, papirlapper eller regneark for å finne den registrerte arbeidstiden

2. Du slipper å jobbe gratis

Å holde styr på arbeidstimene kan være en utfordring. Du tror kanskje du har jobbet i to timer, men i virkeligheten har det gått fem. Ved å ta i bruk et system for timeføring, får du en mer nøyaktig oversikt over de faktiske timene du jobber, og du minimerer risikoen for å gi bort dyrebar arbeidstid uten kompensasjon.

Et system for timeføring gir deg et tydeligere syn på hvordan du bruker tiden din, samtidig som det sikrer at du faktisk får betalt for hvert minutt av arbeidet ditt.

3. Du har god dokumentasjon dersom staten eller kundene etterspør det

Du må kunne vise til arbeidstimer og arbeidslister hvis staten eller kundene dine skulle spørre om det. I disse tilfellene kan det være nyttig å ha timene digitalt fordi det er enklere å sende over, ryddigere for deg og ser mer profesjonelt ut. 

Hvis du jobber alene i firmaet ditt, dokumenterer et digitalt timeregistreringsprogram den reelle arbeidstiden din hvis du for eksempel må levere dokumentasjon til NAV.

Er du på jakt etter et timeregistreringssystem? Med Timerabbit har du timene dine både i lomma og på kontoret – du kan registrere timer på mobil eller PC og kan skru på SMS-varsler for å huske å registrere timene dine. Prøv Timerabbit gratis i 30 dager.

4. Du har et grunnlag når du skal fakturere timer

Hvis du fakturerer kundene dine etter hvor mange timer du jobber, for eksempel som håndverker eller IT-konsulent, er det lurt å registrere timer digitalt. De registrerte timene viser enkelt og greit hvor mange timer du skal fakturere – derfor er det smart å ha det på stell. 

Visste du at du kan fakturere timene du fører i Timerabbit fra Conta med kun noen få klikk? Integrasjonen mellom tjenestene gjør det sømløst og enkelt for deg. Se hvordan du gjør det her.

Timene du fakturerer gir deg en god indikator på om du tar riktig timepris for arbeidet ditt. Dekker inntektene utgiftene ved jobben? Sitter du igjen med ønsket fortjeneste? Dette er smarte ting å følge med på når du er selvstendig næringsdrivende og skal finne ut hvilken timepris du skal legge deg på, eller om du eventuelt må justere den før neste oppdrag.

Tar du riktig timepris for arbeidet ditt? Sjekk hva du bør ta betalt på Timepriskalkulatoren

5. Du får god oversikt over hva timebruken i bedriften går til

Når du bruker et timeregistreringssystem kan du føre timer etter arbeidsoppgavene du gjør i løpet av dagen eller loggføre forskjellige prosjekter. Det gir et godt inntrykk av hva som brukes mest tid på innad i bedriften. 

Du kan bruke det til å se om dere bruker mye tid på oppgaver som faktisk gir bedriften profitt, eller om dere må omorganisere arbeidskraften eller ansette flere. 

Det er også greit for å se hvor mye tid som er brukt på et bestemt prosjekt, og dermed også se om det har vært lønnsomt i forhold til timebruken.

6. Du sikrer at de ansatte får lønn for riktig antall timer

En annen fordel med å bruke et timeregistreringssystem er at du har full oversikt over hvor mange timer de ansatte jobber. Du kan dermed sikre at de som er på en timebasert kontrakt får riktig lønn og for riktig antall timer. 

Digitale programmer for timeregistrering lar også de ansatte registrere overtidstimer. Når overtiden er registrert digitalt, har både arbeidsgiver og ansatt tilgang til å sjekke at det blir ført og utbetalt riktig. Les mer om reglene for overtid og overtidsbetaling.  

I timeregistreringssystemet til Timerabbit får du også med et digitalt stemplingsur som gjør at ansatte kan stemple seg inn og ut av jobb fra mobilen. Sett en geografisk lokasjon for å bestemme hvor nærme en kan være arbeidsstedet for å stemple seg inn eller ut, slik at du har full kontroll på hvem som er på jobb til enhver tid. 

Prøv digital timeregistrering gratis

7. Du har timene tilgjengelig hvor som helst

En annen fordel med et digitalt timeregistreringssystem er at de registrerte timene er tilgjengelig hvor som helst. Det eneste du trenger er tilgang til internett!

Mange systemer for timeregistrering har også en app, som gjør at du både kan føre og sjekke timer fra mobilen. 

Med Timerabbit sin app kan du enkelt registrere timer uansett hvor du er. Prøv det enkle timeregistreringssystemet gratis. Last ned appen i App Store eller Google Play

8. Du kan registrere timer, ferie og ha personallister på ett og samme sted

Det er ikke bare arbeidstimer som kan registreres i et digitalt timeregistreringssystem. I systemer som Timerabbit kan også registrere ferie og fravær, lage elektronisk personalliste med stemplingsur og sende ut informasjon til ansatte og kontaktpersoner på SMS rett fra systemet. 

Les også: Hvordan lage timeliste?

9. Dokumentasjonen er trygt lagret

Når du har timene registrert digitalt, slipper du å bekymre deg for at de skal forsvinne i brann, innbrudd eller lignende. Du finner alltid de registrerte timene i appen eller nettleseren din når du trenger dem!

Prøv timeregistrering

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!