De mest leste sakene fra Conta i 2023

Hva var norske gründere og bedriftseiere nysgjerrige på i 2023? Kostnaden på en ansatt og MVA-terminer topper listen over de mest leste sakene.

Post-thumb

Hva var norske gründere og bedriftseiere nysgjerrige på i 2023? Kostnaden på en ansatt og MVA-terminer topper listen over de mest leste sakene.

Sånn, da var 2023 snart over! Året 2023 har vært fylt med nysgjerrighet blant norske gründere og bedriftseiere, og vi har lagt merke til at mange har vært ekstra interessert på visse temaer i år. Hva har vært på folks radar? Jo, spesielt kostnaden på en ansatt har vært høyt oppe på lista. 

Hvis du har gått glipp av noen av artiklene våre eller bare vil ha litt lesestoff, så heng med! Vi tar en titt på de ti mest leste artiklene fra Conta i løpet av året.

1. Hva koster en ansatt? Prøv vår priskalkulator for lønnskostnader

På toppen av listen finner vi artikkelen vår som handler om hva en ansatt koster. Her kan du bruke kalkulatoren vår for å finne ut hva en ansatt vil koste per år.. Før du bestemmer deg for å ansette noen, er det viktig å huske at det er flere utgifter enn bare den lønnen du gir dem. Skal du ansette noen i 2024? Da er det verdt å få med seg denne artikkelen.

Prøv vår kalkulator for lønnskostnader.

Les alt om lønnskostnader.

2. MVA-terminer 2023

På andreplass var listen over MVA-terminer i 2023. De aller fleste bedrifter skal betale MVA til staten, og her var en fin oversikt over alle terminer og frister i 2023.

Se MVA-terminer for 2023.

Les alt du trenger å vite om MVA-meldingen.

3. Regnskapsprogram best i test

På tredjeplass finner vi saken om at vi kom best ut i test av regnskapsprogrammer. Conta ble kåret til det prisvinnende regnskapsprogrammet for små og mellomstore bedrifter i Regnskap Norge sin pristest for 2023. Her kan du også prøve vår priskalkulator for å se hvor mye du kan spare ved å bytte til Conta.

Det er mye å spare på å velge riktig regnskapsprogram, så det er ikke rart at dette temaet var populært i 2023.

Se hvor mye du kan spare ved å bytte.

Les Regnskap Norge sin pristest.

4. Feriepenger og skatt

Når sommeren og ferien nærmer seg, er det mange som jubler over feriepenger. Alle arbeidstakere må betale skatt av feriepenger, uavhengig av når feriepengene utbetales.

Her er det en hel haug med spørsmål som kan stilles, som for eksempel feriepengegrunnlag, feriepengeberegning og skatt. I artikkelen finner du svar på alt dette, i tillegg til ofte stilte spørsmål rundt temaet. 

Les mer om feriepenger.

Prøv Conta sitt lønnssystem gratis.

5. Slik fungerer bonus

Mange drømmer om en saftig bonus fra arbeidsgiver, og det er ikke rart at denne saken er på topp fem i 2023. Som arbeidsgiver må du tenke på en del ting når du skal starte med en bonusordning.

Denne artikkelen er relevant for deg som ønsker å vite mer om bonuser, hvordan du betaler ut bonus og hvordan du kan føre bonus i regnskapet ditt. 

Les om bonusordning.

6. Formuesskatt: Alt du bør vite

Formuesskatten er ofte et emne for diskusjon, og noen har til og med flyktet landet på grunn av den. Et kontroversielt tema ga denne artikkelen plass nummer seks på topplista. Artikkelen forklarer hva det er, hvor mye man betaler i formuesskatt og hvordan du kan redusere den.

Les mer om formuesskatt.

7. Merverdiavgift ved viderefakturering av utgifter

Har bedriften din utgifter som skal viderefaktureres til en oppdragsgiver? Da er denne artikkelen for deg. Vi går gjennom ulike scenario og regler for merverdiavgift og hva du skal gjøre. 

Les mer om MVA ved viderefakturering av utgifter.

8. Hvordan beregne sluttoppgjør

Som arbeidsgiver har du ansvar for å ha ting på stell når ansatte slutter i bedriften. Her får du vite mer om sluttoppgjøret, hvordan du beregner det og alt annet du trenger å vite. I Conta ordner du sluttoppgjøret enkelt og raskt gjennom lønnssystemet. 

Les mer om sluttoppgjør. 

Slik ordner du sluttoppgjøret i Conta.

9. Skattemelding 2023 for enkeltpersonforetak og aksjeselskap

På niendeplass blant våre mest leste saker finner vi en artikkel om Skatteetaten som i 2023 innførte en enklere skattemelding for næringsdrivende. Denne endringen har fanget interessen til leserne våre, som nå kan glede seg over en enklere prosess når de leverer skatteinformasjonen sin.

Les mer om skattemeldingen.

10. Deltidsansatt? Så mye ferie har du rett på i sommer

På tiendeplass finner vi artikkelen «Deltidsansatt? Så mye ferie har du rett på i sommer». Lurer du på feriereglene for ansatte med deltidsstilling? I denne artikkelen går vi grundig gjennom alle detaljene du trenger å vite om sommerferie for deltidsansatte.

Les mer om deltidsansettelse og ferie.

Vi håper du har hatt nytte av lesingen hos oss det siste året! Hvis det er noe spesielt du ønsker at vi skal skrive veiledninger eller guider om, er du alltid velkommen til å kontakte kundeservice.

Ta også en titt på:

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!