De 10 mest leste sakene fra Conta i 2022

Hva lurte norske gründere og bedriftseiere på i 2022? Strømstøtte og regnskapsfører topper listen over de mest leste sakene i år.

Post-thumb

Hva lurte norske gründere og bedriftseiere på i 2022? Strømstøtte og regnskapsfører topper listen over de mest leste sakene i år.

Nok et år er straks omme, og vi har ikke ligget på latsiden når det kommer til å svare på det gründere og bedriftseiere lurer på i år heller. I år har spesielt strømstøtte skilt seg ut som et tema mange har lurt på. 


Gikk du glipp av en artikkel eller har du lyst på litt lesestoff? La oss ta en titt på de ti mest leste sakene fra Conta i 2022: 

1. Alt du må vite om regnskapsførere

Øverst på listen finner vi vår samleartikkel om alt du trenger å vite om å ha regnskapsfører og hva en regnskapsfører gjør. Mange kunder ønsker å få hjelp fra en regnskapsfører til å gjøre hele eller deler av regnskapet.

Trenger du hjelp fra en regnskapsfører? Finn en regnskapsfører her!

Les om hva en regnskapsfører gjør her

2. Slik får du strømstøtte til bedriften din

I 2022 har vi opplevd at strømprisene har steget til himmels. Dette har gjort økonomien til både privatpersoner og bedrifter strammere. Det ble også lansert strømstøtte for bedrifter. 

Derfor er det ikke rart denne artikkelen har engasjert. 

Les mer om strømstøtte for bedrifter

3. Gratis regnskapskurs på under to timer – Hvordan føre eget regnskap

I Conta er vi opptatt av å hjelpe kundene våre med kunnskap til å kunne føre regnskap og drive bedrift. Vi arrangerer derfor mange gratis webinar og har et gratis regnskapskurs. 


Dette er populært, og mange har sett kurset i år!

Les mer om gratis regnskapskurs

4. Alt du trenger å vite om lønn

Kan innehavere av enkeltpersonforetak motta lønn? Og hvordan kjører man egentlig lønn til ansatte? I denne artikkelen har vi samlet alt du trenger å vite om lønn og reglene rundt det. 

Les mer om lønn

5. Slik kan du sende faktura som privatperson

Selv om de aller fleste kundene i Conta er bedrifter, er det mange som har lurt på hvordan man kan sende faktura som privatperson. 

Artikkelen viser hvordan du gjør det steg for steg i Conta. I tillegg til å gå gjennom om du driver næring eller hobby.

Les om hvordan du sender faktura som privatperson i Conta

6. Skattemelding for enkeltpersonforetak og aksjeselskap i 2022

I 2022 fortsatte Skatteetaten å rulle ut en ny skattemelding som skal gjøre leveringen enda enklere for næringsdrivende. 

I den nye skattemeldingen erstattes næringsoppgavene og vedleggsskjemaene med en næringsspesifikasjon. Næringsspesifikasjon er en rapport som inkluderer all informasjon du er pliktig til å gi til Skatteetaten om virksomheten din. Den spesifiserer næringsinntekten din.

Denne artikkelen var relevant for alle bedrifter, og derfor en godt lest sak. 

Les mer om skattemelding for 2022

7. Enkeltpersonforetak: Hvordan levere skattemelding og næringsoppgave?

En sak til om skattemelding og næringsoppgave på vår topp 10 liste! Denne artikkelen er spesifikt for enkeltpersonforetak og er en samleartikkel som tar for seg alt ENK trenger å vite om å levere skattemelding og næringsoppgave.

Næringsoppgaven kan leveres direkte fra Conta!

Les om skattemelding og næringsoppgave for ENK

8. Deltidsansatt? Så mye ferie har du rett på i sommer

Ferie og feriepenger er tema som alltid mange lurer på! Denne artikkelen tar for seg spesifikt deltidsansatte og er nyttig for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Hva har man egentlig krav på? Og hvordan fungerer ferie når man jobber deltid?

Les om ferie for deltidsansatte

9. Sett pris på arbeidet ditt

Mange bedrifter tar timebetalt og denne artikkelen om timepris har vært godt besøkt i år!

Yrker som ofte tar timebetalt er for eksempel snekkere, fotografer og grafiske designere for å nevne noen. Det er ikke alltid det er lett å vite hvordan du skal prise arbeidet ditt. I denne artikkelen ser vi på alle faktorer fra hva som må til for å gå i pluss til hva som allerede eksisterer av konkurrenter. 

Les mer om timepris

10. Hva koster en ansatt? Prøv vår kalkulator for lønnskostnader

Mange lurer på hva det koster å ansette noen i bedriften sin. Det er nemlig flere kostnader enn kun utbetalt lønn du må tenke på før du ansetter noen. 

I denne artikkelen finner du også en nyttig kalkulator hvor du kan regne på hvor mye det vil koste deg å ansette en ny person i bedriften din.

Les om ansattkostnader og prøv kalkulatoren vår

Vi håper du har funnet noe nyttig lesestoff hos oss i året som gikk! Du kan alltids ta kontakt med kundeservice hvis det er noe spesielt du ønsker vi skal lage veiledninger eller guider til. 

Du kan også ta en titt på

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!