5 grunner til at bedriften din bør sende eFaktura

Når du fakturerer kundene dine kan du velge å sende fakturaen elektronisk. Vi forklarer hvorfor du bør sende eFaktura. 

Post-thumb

Når du fakturerer kundene dine kan du velge å sende fakturaen elektronisk. Vi forklarer hvorfor du bør sende eFaktura. 

eFaktura er rett og slett en elektronisk faktura som du sender til privatpersoner. Sender du elektronisk faktura til en bedrift, er dette en EHF-faktura

Du lager fakturaen på samme måte som vanligvis ville gjort, men det er selve sendemåten som er elektronisk. eFakturaen sendes direkte til kunden din sin nettbank. Kunden din får et varsel i nettbanken sin, og godkjenner betalingen der.

I Norge har 3,4 millioner privatpersoner takket ja til å motta eFaktura i nettbanken sin. Det vil si at de fleste av kundene dine vil kunne motta fakturaen elektronisk. Hvis de ikke kan det, vil du få beskjed når du prøver å sende eFakturaen og du må velg en annen sendemåte. 

Send eFaktura med Conta

Bedriften din bør sende eFaktura fordi: 

1. Du får raskere betalt

Ja, det stemmer! Statistikk viser at kunder betaler raskere når de mottar eFaktura i stedet for papir eller PDF-fakturaer. Dette er fordi du forenkler betalingsprosessen til kunden, slik at de kan godkjenne i mobilbanken eller Vipps mens de er på farten.

Får du raskt betalt av kundene dine vil det være positivt for likviditeten til bedriften din.

Har du KID-nummer på fakturaen du sender vil den også innbetalingen bokføres automatisk

2. Fakturaen havner på riktig plass

Når du sender en eFaktura vil du være sikker på at den når kunden sin nettbank i  motsetning til hvis du sender faktura på mail eller i posten. Da vil det kunne være en sjanse for at du har fått feil adresse eller at fakturaen forsvinner i posten. 

3. Det er mer oversiktlig for kunden 

Flere og flere privatpersoner vil ha fakturaer rett i nettbanken i stedet for i posten. Dette gir kundene dine bedre oversikt over hva de skal betale og de vil også ha rask tilgang til fakturaene sine. 

4. Det er enkelt

Å betale en eFaktura er faktisk enklere enn å betale en faktura som blir tilsendt i posten eller på mail. All informasjonen som trengs ligger allerede inne for kunden. Kunden slipper da å fylle ut informasjonen selv og de sparer derfor også tid. 

I Conta kan du sende eFaktura rett fra faktura- og regnskapsprogrammet rett til kundenes nettbank! Prøv Conta gratis.

5. Det er mer miljøvennlig

Spar både deg selv og kloden for unødvendig bruk av papir. Det er mer miljøvennlig å sende fakturaen digitalt og i tillegg sparer du kunden for å ta vare på alle papirer. 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!