Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Fakturasalg fra Conta og Easybank: Få pengene på konto med en gang

Conta kan gjennom partneren vår Easybank nå tilby fakturasalg direkte i fakturaprogrammet. Vil du vite mer om fordelene med fakturasalg? Her forklarer vi!

Post-thumb
- 2 min lesing

Conta kan gjennom partneren vår Easybank nå tilby fakturasalg direkte i fakturaprogrammet. Vil du vite mer om fordelene med fakturasalg? Her forklarer vi!

Du aksepterer alltid en viss risiko når du sender en faktura. Du selger på kreditt, og stoler på at kunden betaler til rett tid – men alle som driver firma vet at manglende eller forsinkede betalinger er en del av gamet. I mellomtiden har du regninger som skal betales, og likviditeten kan bli en utfordring.

Det er her fakturasalg kommer inn.

Fakturasalg, enkelt forklart

Vanligvis sender du en faktura direkte til kunden, og så må du vente på at betalingen skal komme inn på konto. 

Ved å selge fakturaen fjerner du både ventetiden og risikoen, og du får pengene på konto med én gang.* Conta sin løsning for dette er laget i partnerskap med Easybank, og er innebygd i selve fakturaprogrammet. 

Slik fungerer det:

  • Når du har laget fakturaen i Conta og skal sende den, velger du i stedet å selge den til Easybank.
  • Betalingsinformasjonen på fakturaen endres slik at kunden betaler Easybank.
  • Pengene kommer på kontoen din (minus et lite gebyr til Easybank) i løpet av én virkedag.
  • Siden du allerede har fått betalt og Easybank har overtatt kravet (og risikoen), trenger du ikke tenke på oppfølging og eventuell innkreving hvis kunden ikke betaler. 

Ved å bygge fakturasalg direkte inn i brukergrensesnittet i Conta, har vi gjort det like enkelt som å sende hvilken som helst faktura. Det er en stressfri løsning for firmaer som ønsker å ha minst mulig risiko og en forutsigbar pengestrøm. 

Bedre likviditet betyr ikke bare at du kan håndtere løpende utgifter, men også gjøre nødvendige investeringer slik at du kan vokse.

Kom i gang

For å kunne selge fakturaer må du først søke om en avtale med Easybank. Avtalen koster ingenting, søknadsprosessen er enkel, og du får svar innen én virkedag.

Første gang du vil selge en faktura, klikker du bare på menypunktet SELGE FAKTURAEN istedenfor å sende den på vanlig måte. Her kommer du til siden hvor du kan søke om avtale. Bare følg stegene for å sende søknaden.

Etter at avtalen er godkjent av Easybank, kan du fritt velge hvilke fakturaer du vil selge og hvilke du ønsker å sende selv.  

Hvis du fører regnskap ditt i Conta blir alle fakturasalg selvfølgelig automatisk bokført.

Les mer om hvordan du selger fakturaer i Conta.

* Fakturasalg er inntil videre tilgjengelig for fakturaer som sendes fra AS til AS.

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser