Med Conta kan RS Tømrerservice bruke tid på håndverk fremfor regnskap

Da Stian Solheim og Tommy Rakstad startet tømrerfirma sammen var de umiddelbart enige om én ting: De gidder ikke å bruke mye tid på noe de ikke har peiling på. Derfor fakturerer de med Conta og lar regnskapsfører ta seg av resten.

Post-thumb

Da Stian Solheim og Tommy Rakstad startet tømrerfirma sammen var de umiddelbart enige om én ting: De gidder ikke å bruke mye tid på noe de ikke har peiling på. Derfor fakturerer de med Conta og lar regnskapsfører ta seg av resten.

Vi får tak i Stian Solheim, ene halvdel av gründer-duoen bak tømrerfirmaet RS Tømrerservice AS, mens han er i bilen mellom oppdrag. Både Stian, medgründer Tommy Rakstad og de fem andre håndverkerne i bedriften har hendene fulle om dagen.

RS Tømrerservice AS

Startet i: 2015
Antall ansatte: 7
Omsetning: 10 millioner NOK i 2020

I motsetning til mange andre bedrifter, har RS Tømrerservice nesten ikke merket at det har vært en global pandemi i halvannet år. 

– Vi har vært ekstremt heldige! Vi startet å bygge en tomannsbolig i mars 2020, så livet mitt har ikke forandret seg på noen annen måte enn at jeg må bruke munnbind innimellom, forteller Stian.

Motsetninger gav suksess

Som en mellomstor bedrift med to gründere som selv jobber ute i felten, har Tommy og Stian valgt å lage tilbud og sende fakturaer selv.

Valget på faktura- og regnskapsprogrammet Conta falt naturlig fordi Stian hadde brukt det i et tidligere firma.

– Jeg begynte å bruke Conta som enkeltpersonforetak allerede i 2013. Da handlet det om å få sendt faktura på lettest mulig vis, og der oppfyller Conta fortsatt. Derfor falt valget naturlig på Conta da jeg og Tommy skulle starte bedrift sammen, sier Stian. 

Nå har de drevet sammen sammen i over seks år. 

– Jeg drev firma fra 2013, og så fikk jeg lurt med meg Tommy i 2015, ler Stian. 

Hverdagen har ikke forandret seg så mye, tross pandemi. Det er fortsatt hus som skal bygges!

De to mennene har kjent hverandre vesentlig lenger enn det. Stian forteller at han droppet ut av skolen da han var 16 år og begynte som tømrerlærling. I den bedriften jobbet Tommy, som selv akkurat var ferdig med læretiden. Ifølge Stian er de vilt forskjellige som person, men sammen er de dynamitt.

– Tommy liker det trygt og godt mens jeg liker å ta risiko. Jeg gir gass og han bremser, slik at vi sammen finner noe som funker.

Fakturerer fra sofaen

Til daglig jobber Stian og Tommy sammen med tre tømrere og to tømrerlærlinger på byggeplasser i området rundt Mysen. De har stort sett privatkunder og jobbene går i alt fra nybygg av eneboliger til tilbygg, rehabilitering og småjobber. 

Fakturering med Conta kan gjøres fra hvor som helst – både fra sofaen og byggeplassen.

Det er ute på byggeplassen gjengen trives best og der de aller helst vil bruke arbeidsdagen. 

– Vi er fortsatt små, så vi prøver så langt det lar seg gjøre å holde oss ute på byggeplassene. Vi er ikke store nok til å ha folk på kontoret selv om det kanskje hadde lønt seg i noen tilfeller. Når vi er ferdige med et prosjekt og har rydda oss vekk, sender jeg faktura til kunden fra sofaen hjemme. Det er veldig lettvint med Conta og vi får bruke mer tid ute på byggeplassene, sier Stian. 

Conta sin kvitteringsapp gjør det enkelt å sende kvitteringer til regnskapet mens du er ute på oppdrag. Knips et bilde og send det til regnskapsprogrammet på et blunk.


Last ned appen gratis fra App Store eller Google Play, og logg inn med det samme brukernavnet og passordet du vanligvis bruker i Conta.

Satser på fremtidens tømrere

Karene i RS Tømrerservice liker å drive egen bedrift. De setter stor pris på kombinasjonen av å lede en bedrift, ha en variert arbeidsdag å tilbringe mye tid utendørs – i alle fall når været er på godsiden. 

Det betyr ikke at de ikke møter på noen utfordringer. Tvert imot! Noe av det vanskeligste, men kanskje også mest givende, er å ansette nye tømrere. 

– De siste fire månedene har vi ansatt en ny fagmann og to nye lærlinger. Det kan være utfordrende å lage nye rutiner og lære dem hvordan vi vil at ting skal være hos oss, men det er absolutt verdt det. Lærlinger er jo fremtiden, sier Stian. 

RS Tømrerservice satser på fremtidens håndverkere og har for tiden to lærlinger.

Bruker regnskapsfører som leksikon

En annen utfordring de har støtt på, er regnskap. Fordi de helst vil bruke tiden ute på oppdrag, har RS Tømrerservice valgt å sette bort hele regnskapsjobben til en regnskapsfører

– Vi gidder rett og slett ikke å bruke tid på ting vi ikke har peiling på. Derfor bruker vi en lokal regnskapsfører. Han er leksikonet vårt og besvart spørsmål om alt fra ansettelsesforhold til lover og regler hvis vi har hatt uenigheter med underleverandører. Jeg skjønner ikke at folk ikke vil ha regnskapsfører, sier Stian. 

Samarbeidet har fungert slik at Stian og Tommy har levert kvitteringer og bilag til regnskapsføreren, så har han bokført, kjørt lønn, sendt inn MVA-melding og så videre. 

– Vi er jo håndverkere og født med hammer i hånda, ikke tastatur. Da kan det bli litt vanskelig å holde oversikt selv.

Conta er partner med over 160 regnskapsbyrå som kan hjelpe deg hvis du trenger hjelp med bokføringen. Finn en regnskapsfører nær deg.

100 prosent fornøydgaranti

På spørsmål om hva de er mest stolt over å ha fått til, er Stian ydmyk.

– Vi er jo helt middelmådig. 

Han tenker seg om. 

– Men vi kan skryte på oss å ha 100 prosent fornøyde kunder. De gangene det er noe, fikser vi det med en gang. Vi drar ikke før vi vet at kunden er fornøyd. Vi kunne kanskje gjort bedre butikk på å diskutere, men vi er avhengig av å faktisk få inn pengene og da kan vi ikke bruke tid på diskusjon. Da er det bedre at vi jobber to timer ekstra slik at kundene er fornøyde og ringer oss igjen neste gang de trenger noe, avslutter han.

Stian Solheim drar ikke fra et prosjekt før kunden er fornøyd.

Film og foto: Oclin AS

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!