Føre regnskap selv eller bruke regnskapsfører?

Når du driver egen bedrift kan du velge å føre regnskapet selv, sette bort arbeidet, eller en kombinasjon av begge. Ta testen vår for å finne ut hvor du bør begynne.

Post-thumb
- 3 min lesing

Når du driver egen bedrift kan du velge å føre regnskapet selv, sette bort arbeidet, eller en kombinasjon av begge. Ta testen vår for å finne ut hvor du bør begynne.

Å føre regnskap vil si å dokumentere kostnader, inntekter og bevegelser av penger i bedriften din. Alle bedrifter i Norge må ha oversikt over inntekter og kostnader.

Det er lov, og fullt mulig, å føre sitt eget regnskap. Vi ser på hva du bør kunne før du tar på deg jobben.

Kan du føre regnskap selv?

Det er selvfølgelig mange ting som er greit å vite når du skal føre regnskap selv, men når du først har kommet i gang vil du gjøre mye av det samme hver måned. Noen ting lærer du også underveis.

Denne testen handler om 10 viktige ting du bør kunne før du starter. Merk at det kan være flere riktige alternativ på hvert spørsmål.

Ta den og se hvor mange riktige du får!

Du kan føre regnskap selv eller få hjelp av en regnskapsfører i Conta sitt regnskapsprogram.


I Conta kan alle føre regnskap, uansett forkunnskaper og erfaring! Vil du lære mer om regnskap og bokføring?Hvis du støter på problemer inne i Conta kan du også ta kontakt med kundeservice.Prøv Conta gratis

Skal du føre i mal eller i regnskapsprogram?

Hvis du bestemmer deg for å føre selv kan du bruke regnskapsmal, for eksempel i Excel, så lenge du har mindre enn 600 bilag i året. Mange småbedrifter har derfor mulighet til å velge denne løsningen.

Men for å bruke regnskapsmal på rett måte må du kunne en god del om regnskapsføring.

Bokføringsloven er nemlig streng på hvordan regnskapet ditt skal se ut. Det må være sporbart, oppdatert, oversiktlig og knyttet til fakturaer eller kvitteringer.

Det er heller ikke alle regnskapsmaler som legger opp til at du skal føre med merverdiavgift, periodisere eller avskrive. 

Og hvis du trenger hjelp er det nok enklere for en regnskapsfører å sette seg inn i regnskapsprogrammet ditt, og det tar som regel mindre tid å rette opp i feil.  

Det er derfor ofte en bedre løsning å investere i et regnskapsprogram. Regnskapsprogram for små bedrifter koster som regel bare en liten sum i måneden.

Til gjengjeld får du bedre oversikt over bedriften din, og mer hjelp til bokføring og rapportering.

Hvis du sjekker ut regnskapsguiden 2021 er du enda bedre rustet til å komme i gang med regnskapsføringen selv. Der finner du alt du trenger å vite!

Bruk Conta til regnskapet ditt

Du kan bruke Conta enten du velger å føre selv eller vil ha hjelp av en regnskapsfører.

Regnskapsprogrammet til Conta er laget for små bedrifter og du får med alle rapportene du trenger, automatiske funksjoner og ferdig utfylt MVA-melding.

Bruker du Conta til å lage fakturaer føres alle fakturaene automatisk, slik at halve jobben er gjort før du logger deg inn i regnskapet.

Hvis du vil prøve deg på regnskapet selv, vil AI’en Kaia hjelpe deg med å velge riktig regnskapskonto på det du kjøper til bedriften. Den kunstige intelligensen sikrer også at alle bilag har god nok kvalitet til å være godkjent dokumentasjon.

Du kan gi tilgang til en regnskapsfører (og andre brukere) uten at det koster noe ekstra, og du har fortsatt all informasjonen tilgjengelig selv. Alt lagres trygt i ti år.

Nå er det også kjapt gjort å ta bilde av kvitteringene dine og sende rett til regnskapet med den gratis Conta-appen for iPhone eller Android.

Prøv Conta sitt regnskapsprogram gratis i 30 dager.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev