Føre regnskap selv eller bruke regnskapsfører?

Når du driver egen bedrift kan du velge å føre regnskapet selv, sette bort arbeidet, eller en kombinasjon av begge. Ta testen vår for å finne ut om du kan ta jobben selv.

Post-thumb
- 2 min lesing
Trommespiller

Når du driver egen bedrift kan du velge å føre regnskapet selv, sette bort arbeidet, eller en kombinasjon av begge. Ta testen vår for å finne ut om du kan ta jobben selv.

Å føre regnskap vil si å dokumentere kostnader, inntekter og bevegelser av penger i bedriften din. Alle bedrifter i Norge må ha oversikt over inntekter og kostnader.

Det er lov, og fullt mulig, å føre sitt eget regnskap. Vi ser på hva du bør kunne før du tar på deg jobben.

Kan du føre regnskap selv?

Det er selvfølgelig mange ting som er greit å vite når du skal føre regnskap selv, men når du først har kommet i gang vil du gjøre mye av det samme hver måned. Noen ting lærer du også underveis.

Denne testen handler om 10 viktige ting du bør kunne før du starter. Merk at det kan være flere riktige alternativ på hvert spørsmål.

Ta den og se hvor mange riktige du får!

Skal du føre i mal eller i regnskapsprogram?

Hvis du bestemmer deg for å føre selv kan du bruke regnskapsmal, for eksempel i Excel, så lenge du har mindre enn 600 bilag i året. Mange småbedrifter har derfor mulighet til å velge denne løsningen.

Men for å bruke regnskapsmal på rett måte må du kunne en god del om regnskapsføring.

Bokføringsloven er nemlig streng på hvordan regnskapet ditt skal se ut. Det må være sporbart, oppdatert, oversiktlig og knyttet til fakturaer eller kvitteringer.

Det er heller ikke alle regnskapsmaler som legger opp til at du skal føre med merverdiavgift, periodisere eller avskrive. 

Og hvis du trenger hjelp er det nok enklere for en regnskapsfører å sette seg inn i regnskapsprogrammet ditt, og det tar som regel mindre tid å rette opp i feil.  

Det er derfor ofte en bedre løsning å investere i et regnskapsprogram. Regnskapsprogram for små bedrifter koster som regel bare en liten sum i måneden.

Til gjengjeld får du bedre oversikt over bedriften din, og mer hjelp til bokføring og rapportering.

Bruk Conta til regnskapet ditt

Du kan bruke Conta enten du velger å føre selv eller vil ha hjelp av en regnskapsfører.

Regnskapsprogrammet til Conta er laget for små bedrifter og du får med alle rapportene du trenger, automatiske funksjoner og ferdig utfylt MVA-melding.

Bruker du Conta til å lage fakturaer gratis føres alle fakturaene automatisk, slik at halve jobben er gjort før du logger deg inn i regnskapet.

Du kan gi tilgang til en regnskapsfører (og andre brukere) uten at det koster noe ekstra, og du har fortsatt all informasjonen tilgjengelig selv. Alt lagres trygt i ti år.

Har du spørsmål finner du svar på hjelpesidene våre, og du kan også spørre brukerstøtte om svar døgnet rundt. 

Prøv Conta sitt regnskapsprogram gratis i 30 dager.

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser