Hva kan en regnskapsfører gjøre for deg?

Det er både lov og mulig å føre ditt eget regnskap, men det er mye en regnskapsfører kan hjelpe deg med hvis du ikke har tid eller mulighet til å gjøre jobben selv. 

Post-thumb
- 2 min lesing

Det er både lov og mulig å føre ditt eget regnskap, men det er mye en regnskapsfører kan hjelpe deg med hvis du ikke har tid eller mulighet til å gjøre jobben selv. 

Du som skal føre regnskap for bedriften din har flere valg på hvordan denne oppgaven kan løses. 

Du kan gjøre det på egenhånd ved bruk av Conta sitt regnskapsprogram. 

I regnskapsprogrammet kan du enkelt føre regnskapet ditt selv. Ønsker du dele regnskapet ditt med en regnskapsfører koster ikke det noe ekstra. 

Er du derimot på jakt etter en regnskapsfører, har vi mange dyktige regnskapsførere som er klare for å hjelpe deg i regnskapsprogrammet. Hvis du ønsker kan du føre deler av regnskapet selv, og få hjelp av regnskapsfører til det resterende. 

Det siste alternativet er å sette bort hele regnskapet til en regnskapsfører. 

Et tips er å regne på hvor mye tid du vil bruke på å føre regnskapet selv kontra hva det koster å få hjelp av en regnskapsfører. Ta regnskapstesten for å få en pekepinn på hva du kan. 

Hva gjør en regnskapsfører? 

Når du driver en bedrift er det mange ting som må holdes styr på når det kommer til det økonomiske. Det er fakturaer som skal sendes, regninger som skal betales og eventuell lønn som skal ut til ansatte. Dette er ting du kan få hjelp til av en regnskapsfører. Les mer om hva en regnskapsfører gjør.

Hjelper deg å holde orden i regnskapet  

En regnskapsfører kan holde orden på og bokføre bedriftens inntekter og utgifter.  Du kan også få hjelp til å sende inn MVA-melding, næringsoppgaver og årsregnskap til staten på riktig måte og tidsnok før regnskapsfristene. 

Det kan også være aktuelt med periodisering, avskriving og vurdering av fradrag på inngående MVA. Dette kan du få hjelp til av regnskapsfører hvis det er noe du ikke føler deg trygg på å gjøre selv. 

Hjelper til med dokumentasjon

Et regnskap skal være dokumentert og sporbart. Det vil si at alt som føres skal ha kvittering, faktura, bankutskrift eller lignende som bekrefter at det som står i regnskapet stemmer. Her kan en regnskapsfører hjelpe deg med å passe på at alt er dokumentert.

Rådgivning og kontrollering

Hvis du ønsker kan du få en regnskapsfører til å kontrollere at det du har ført i regnskapet er riktig. Regnskapsføreren kan også være en rådgiver innen økonomisk strategi og budsjettering. 

Hvordan du velger å få ført regnskapet ditt avhenger dermed av tid, interesse, kompetanse og økonomi.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev