Hva er integrasjon

En integrasjon vil si en sammenslutning av en enhet til en større enhet eller til et samarbeid. Dette kan for eksempel være integrasjon av programvarer/IT, økonomi eller politikk. 

En integrasjon vil si en sammenslutning av en enhet til en større enhet eller til et samarbeid. Dette kan for eksempel være integrasjon av programvarer/IT, økonomi eller politikk. 

En integrasjon handler kort fortalt om å koble en enhet til en annen. Det brukes blant annet i matematikken, om sosiale aspekter som integrering, i økonomi eller IT. Ofte er det snakk å om integrere en enhet til en større enhet, men det kan også brukes når man snakker om å integrere noe av samme størrelse også.

Selv om man kan bruke ordet integrasjon på mange ulike områder, vil de aller fleste koble ordet integrasjon til at det er en IT-integrasjon. 

En IT-integrasjon vil si å koble sammen ulike teknologiske systemer og applikasjoner slik at de kan fungere som en helhet. 

Den aller vanligste måten å integrere en programvare med en annen, er ved å bruke et API. API står for Application Programming Interface, og vil si den tekniske software-løsningen som tillater to separate programvarer å snakke sammen. 

Sømløse integrasjoner

Noen integrasjoner vil oppfattes som sømløse. Kanskje de allerede også er på plass i en programvare uten at du trenger å ta noe eget valg om hva du skal bruke. 

I Conta for eksempel er du koblet opp mot Altinn, som gjør at du kan levere ting til myndighetene direkte fra regnskapsprogrammet. 

LES OGSÅ: Conta sin integrasjon i Conta

Integrasjoner i Conta

I Conta har vi mange integrasjoner til programvaren vår. Du kan blant annet integrere andre systemer som har tall, bank og lån, varelager, timeregistreringer eller andre relevante faktorer som er viktig for regnskapet og bedriften. 

En vanlig integrasjon er å integrere banken sin opp mot regnskapssystemet for en mer sømløs regnskapsføring. En så kalt bankintegrasjon. 


LES OGSÅ: Bankintegrasjon og nettbank i Conta

Ved hjelp av vår API kan du koble deg til Conta sitt system og skape nye integrasjoner. Se alle integrasjoner du kan koble på i Conta

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev