Hva er lønnsprogram

Et lønnsprogram er en programvare hvor du kan kjøre ut lønn til dine ansatte. Det er ikke pålagt å bruke et eget program til lønnskjøring, du kan fint gjøre det manuelt også.

Et lønnsprogram er en programvare hvor du kan kjøre ut lønn til dine ansatte. Det er ikke pålagt å bruke et eget program til lønnskjøring, du kan fint gjøre det manuelt også.

Prøv lønnsprogrammet gratis

Har du mange ansatte vil du spare masse tid ved å bruke et lønnsprogram til å kjøre lønn og holde oversikt. Et lønnskjøringdprogram kan gi deg rapporter over lønnsslipper, skyldige feriepenger, skyldig skatt og arbeidsgiveravgift. 

Mange lønnsprogrammer har også muligheten til å sende inn a-meldingen rett inn til Altinn. A-meldingen inneholder informasjon om de ansatte og lønnen deres.

Hvordan kjøre lønn med lønnsprogram

Du kan enkelt kjøre lønn selv eller få hjelp av en regnskapsfører med Conta sitt lønnssystem. Alt du trenger å gjøre er å gå gjennom disse seks stegene:

  1. Velg hvilken arbeidsplass du skal kjøre lønn for.
  2. Velg dato for utbetaling av pengene, startdato for opptjeningsperioden og hvor lang perioden er.
  3. Legg til pensjon.
  4. Velg hvilke ansatte som skal motta lønn.
  5. Send inn a-melding direkte fra systemet til Altinn.
  6. Se sammendraget og bokfør i Conta med et klikk.

Denne videoen viser hvor enkelt det er:

Prøv lønnsprogrammet gratis

Hvordan bokføre lønn

Selv om du har kjørt ut lønn gjennom et lønnsprogram vil du fremdeles måtte bokføre utgiftene i regnskapet. De fleste lønnsprogrammer vil forklare deg hvordan lønn skal bokføres i regnskapet, i tillegg til å forklare avsetning av feriepenger og arbeidsgiveravgift. 

Conta sitt lønnsprogram er integrert med regnskapsprogrammet som gjør at bokføringen går så å si automatisk. Alt du trenger å gjøre er å klikke på «Send til Conta» for å bokføre lønnsutbetalingene automatisk i regnskapet.

Les mer om hvordan du bokfører lønn

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!