Hva er ordresystem

Et ordresystem er et system som lar deg sende ut ordre til kundene dine. Mange bedrifter vil måtte sende ut et pristilbud til kunden sin. Når dette blir godkjent skal de motta en ordre.

Denne artikkelen har ikke blitt oppdatert på 3 år og kan inneholde feil.

Et ordresystem er et system som lar deg sende ut ordre til kundene dine. Mange bedrifter vil måtte sende ut et pristilbud til kunden sin. Når dette blir godkjent skal de motta en ordre.

Du kan selvsagt gjøre dette manuelt, men en rask og enkel måte å sende ut tilbud og ordre på er å bruke et digitalt system.

Hvordan fungerer et tilbuds- og ordresystem?

Et tilbuds-og ordresystem lar deg sette opp tilbud og ordre til kunder digitalt. De fleste tilbuds- og ordresystemer har som regel maler der du fyller ut detaljene om varene eller tjenesten og prisen. 


Mange systemer er slik at når kunden godtar tilbudet, vil det automatisk bli sendt en ordre til dem. I Conta sitt nettbaserte tilbuds-og ordresystem går dette automatisk når kunden godkjenner. 

Når tjenesten eller varen er levert eller på vei, vil kunden ofte motta en faktura. Med mindre de har betalt varen tidligere. I Conta kan du gjøre om ordren til faktura på få sekunder.

Har du nettbutikk hvor kunden har bestilt en vare og betalt med en gang er det fremdeles vanlig å sende en ordre. Dette er for å bekrefte bestillingen overfor kunden. 


Fordeler med å bruke et tilbuds- og ordresystem

Det er ingenting som sier imot at du kan lage en avtale muntlig eller sende den på mail selv. Men skulle det dukke opp noen uenigheter om hva som var avtalen har du bekreftelse på at kunden har godtatt tilbudet i et tilbuds- og ordresystem. 

I et dedikert system vil du ha alle tilbud og ordre samlet, som gjør det lett å finne tilbake til det du har sendt ut tidligere. Er systemet i tillegg koblet opp mot et fakturaprogram blir jobben enkel når du skal sende fakturaen. 

Les mer om tilbuds- og ordresystem og hvordan du gjør det i Conta her

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!