Hva er regnskapsprogram

Et regnskapsprogram er programvare hvor du eller en regnskapsfører kan føre bedriften din sitt regnskap. Les mer om hva et regnskapsprogram er.

Et regnskapsprogram er programvare hvor du eller en regnskapsfører kan føre bedriften din sitt regnskap. Les mer om hva et regnskapsprogram er.

Har du bedrift, så må du eller bør du mest sannsynlig bruke et regnskapsprogram.

Hva er et regnskapsprogram?

Regnskapsprogram er programvare hvor du eller en regnskapsfører kan føre bedriften din sitt regnskap. I dag er regnskapsprogram digitale, slik at du kan få tilgang til det hvor som helst.

Hvorfor bør bedriften min bruke et regnskapsprogram?

Har du mindre enn 600 bilag i året kan du velge å føre regnskap uten å bruke et dedikert program. Du kan føre det i for eksempel Excel hvis du ønsker det. Fører du regnskapet utenfor et tilegnet program, kan det være lurt å ha litt kunnskap og kjennskap til reglene som gjelder for å føre regnskap. 

Et regnskapsprogram vil gjøre mange ting automatisk for deg, som du måtte gjort manuelt hvis du fører regnskapet utenfor et program. Det er derfor tidsbesparende for deg å velge et regnskapsprogram. 

Når du driver en bedrift har du ansvar for å rapportere inn hvordan det går med bedriften din økonomisk flere ganger i året. Har du et program for regnskapsføring vil du enkelt kunne finne frem rapporterer. 

Bokfør med Norges smarteste regnskapsprogram!


Prøv Conta gratis

Hvordan velger jeg regnskapsprogram?

Hvilket regnskapsprogram du bør velge kommer an på bedriften din. For noen bransjer, for eksempel landbruksbransjen, finnes det egne regnskapsprogram som er tilpasset for den type drift. Dette er fordi det er mange egne funksjoner og koder knyttet til kun den næringen, som vil være lite relevant for andre bransjer.

Kunnskapsnivået ditt når det kommer til regnskap, bør også være en gjeldende faktor. Har du ikke ført regnskap før vil det være lurt å velge et program som er enklere og tilpasset at bedrifter kan føre regnskapet selv. Hvis du skal bruke en regnskapsfører, kan de hjelpe deg med å velge et program som passer. 

I Conta kan du føre regnskapet ditt helt på egenhånd, eller invitere inn regnskapsføreren din. Finn en regnskapsfører her.

Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!