Hva er hylleselskap

Et hylleselskap er et ferdig stiftet aksjeselskap. Det vil si at du kjøper et allerede opprettet selskap, i stedet for å opprette et selv. 

Et hylleselskap er et ferdig stiftet aksjeselskap. Det vil si at du kjøper et allerede opprettet selskap, i stedet for å opprette et selv. 

Hvis du trenger et aksjeselskap raskt, kan hylleselskap være løsningen. Du kan begynne å bruke selskapet samme dag som du kjøper det. Å kjøpe et hylleselskap vil si at du kjøper et eksisterende selskap. 

Når du kjøper et hylleselskap slipper du å vente på saksbehandlingstiden i Brønnøysundregistrene. Har du for eksempel en forpliktelse om å levere noe raskt, kan det da lønne seg å kjøpe et hylleselskap, i stedet for å vente på registreringstiden. 

Selger av hylleselskapet skal ha opprettet bankkonto og betal aksjekapital, men selskapet skal ikke ha noe annen historikk eller transaksjoner. Husk å få med all informasjon om stiftelsen og det som har skjedd i forkant av kjøpet. Dette er fordi når du kjøper et hylleselskap, må regnskapet ditt starte fra stiftelsesdato, og ikke dato for kjøp av selskapet. 

Det bør likevel være en grunn til at du velger å kjøpe et hylleselskap foran å stifte et eget et. Det er nemlig dyrere å kjøpe hylleselskap, enn å opprette selv. Regnestykket på å kjøpe selskap og kunne starte med en gang, bør derfor gi en økonomisk gevinst fremfor hvis du opprettet selskapet selv. 

Hvem bør kjøpe et allerede opprettet selskap?

Hylleselskap passer for best for de som trenger et aksjeselskap raskt. Da kan selskapet tas i bruk samme dag som det blir kjøpt. 

Har du ikke behov for å ha et aksjeselskap raskt, bør du heller opprette et aksjeselskap på vanlig måte. Da vil det lønne seg å vente på den tiden det tar å registrere selskapet. 

Start aksjeselskap på starte-as.no. Du fyller ut et enkelt skjema, så ordner vi resten.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev