Hva er eFaktura

eFaktura er en elektronisk måte å sende faktura til privatpersoner på. Du lager fakturaen helt likt i regnskapsprogrammet ditt som hvis du skulle lastet den ned som PDF eller eller sendt på e-post, så eneste forskjellen er sendemåten.

eFaktura er en elektronisk måte å sende faktura til privatpersoner på. Du lager fakturaen helt likt i regnskapsprogrammet ditt som hvis du skulle lastet den ned som PDF eller eller sendt på e-post, så eneste forskjellen er sendemåten.

eFaktura er elektronisk faktura til privatpersoner. Skal du sende elektronisk faktura til bedrifter sender du en EHF-faktura.

Når du sender en eFaktura havner den automatisk i kunden din sin nettbank. At bedriften din tilbyr elektronisk faktura til kunder, blir tatt som et tegn på profesjonalitet og forenkler betalingen for kunden.

De aller fleste av oss har i dag en eFaktura hos for eksempel strømleverandør eller telefonselskapet.

I Conta kan du sende eFaktura til kundene dine som er privatpersoner. Du kan også bokføre innbetalingen fra kunden.


Send eFaktura

Hvem kan motta eFaktura? 

Alle privatpersoner med nettbank kan motta elektronisk faktura, uansett hvilken bank de bruker. Det er ingen krav om at de har samme bank som bedriften din. Har kunden din flere banker, dukker eFakturaen opp i alle nettbankene.

Kunden må godkjenne eFakturaren i nettbanken sin.

Se hvor enkelt det er å lage eFaktura i Conta sitt fakturaprogram her:

Prøv Conta gratis i 30 dager

Hvordan betaler kunden eFaktura?

Kunden kan betale hvor enn de er. Kunden kan bekrefte betalingen i nettbanken sin, og mange bruker nettbank på mobilen. I mange tilfeller kan de også betale i Vipps, på e-post eller via SMS. Dette gjør at eFakturaen blir synlig for kunden og lett å betale. Det øker sannsynligheten for at bedriften din får raskere innbetaling.

eFaktura gir bedre likviditet

eFaktura er en raskere måte å få betalt fra kunden fordi den blir synlig i nettbanken deres og det går raskt for kunden å godkjenne betalingen. I tillegg slipper du å bekymre deg for om fakturaen ble sendt til feil e-postadresse, havnet i spamfilteret eller forsvant i posten.

Når du får raskt betalt for varen eller tjenesten du har solgt bidrar dette til bedre likviditet for bedriften din.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!