Hva er kasseoppgjør

Kasseoppgjør er en avstemming av et kasseapparat og viser det registrerte salget i løpet av en arbeidsdag.

Kasseoppgjør er en avstemming av et kasseapparat og viser det registrerte salget i løpet av en arbeidsdag.

Kasseoppgjøret skal vise transaksjoner på kortterminal, eventuell bruk av gavekort og ikke minst opptelling av kontant i kasseapparatet. Kasseoppgjør blir også kalt dagsoppgjør

Hvem skal bruke kasseoppgjør? 

Alle bedrifter som driver med kontantsalg er pliktige til å dokumentere daglige salg og ha en opptelling av kassebeholdning som er registrert på kasseapparatet, kortterminal og lignende.

Kasseoppgjør er derfor relevant for alle butikker, restauranter og salonger. Andre virksomheter som driver med kontantsalg er også inkludert. Kasseoppgjøret skal signeres nederst for å vise at har gått over og godkjent. Utskrift fra terminal og kassaapparat skal også legges ved i oppgjøret. Oppgjøret er som en rapport som viser alle transaksjoner, hva som er solgt og hvordan det er blitt betalt.

Et kasseoppgjør skal signeres av to personer, og skal sikre at det ikke blir tatt penger ut av kassebeholdningen. Dette skal bevares som dokumentasjon, og skal også bokføres i regnskapet.  

Hvordan bokføre kasseoppgjøret? 

Kasseoppgjøret kommer ut som en rapport fra kasseapparatet med summer fra hele dagen, som viser hva som er betalt kontant, med bankkort, kredittkort eller andre betalingsløsninger som for eksempel Vipps. Denne kasserapporten for dagen skal så føres i regnskapet basert på den informasjonen. Da kan du se hvordan de ulike salgene har blitt betalt.

Er kasseapparatet satt opp riktig med samkjørt til kontoret i regnskapsprogrammet, vil du kunne overføre data ganske fort. Da vil det stå på hvilken konto i regnskapet du skal bokføre et beløp på. Kasseoppgjør skal også spesifisere MVA på det som er solgt.

Bokfør med Norges smarteste regnskapsprogram! Så enkelt og smart, at du kan gjøre alt på egenhånd.


Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!