Hva er elektronisk signering

Elektronisk signering er signering av dokumenter på nett. En elektronisk signering skjer gjennom for eksempel BankID og er like juridisk bindende som en skriftlig signatur på et papir.

Elektronisk signering er signering av dokumenter på nett. En elektronisk signering skjer gjennom for eksempel BankID og er like juridisk bindende som en skriftlig signatur på et papir.

Elektronisk signering gjør det mulig å signere samme dokument som personer som sitter på andre siden av landet, på samme tid. Du kan også være flere personer som signerer ett og samme dokument. Dette skaper nye muligheter for rask og effektiv handel eller avtaler.  

Hvordan fungerer elektronisk signering?

For å signere elektronisk må du bruke en tjeneste for digital signatur, for eksempel Signident. Der kan du laste opp dokumenter og sende til de du ønsker at skal signere. Du kan selvsagt sende dokumenter på e-post selv hvis du ønsker det. Sender du dokumenter på egenhånd må motparten printe ut og signere dokumentet, skanne det og sende tilbake til deg. Bruker du en tjeneste for digital underskrift skjer signeringen med BankID.

Slik gjør du det: Du logger inn på tjenesten, laster opp dokumentene, velger e-postadressen til motpartene og deretter signerer alle med BankID. Det vil si at signeringen kan skje på få minutter. Når alle parter har signert er dokumentet klart.

Signer dokumentene dine elektronisk med Signident! Raskt, enkelt og juridisk bindende. De tre første signaturene er gratis.

Er elektronisk signering trygt?

Elektronisk signering er trygt og juridisk bindende. Signeringen skjer gjennom BankID på samme måte som hvis du betaler en regning eller logger deg inn i Altinn. Dette er en veldig trygg og sikker måte å identifisere seg på.

En fordel med elektronisk signering er at du som både kjøper og selger kan være tryggere på at du signerer med riktig person. BankID bidrar til at det er vanskeligere å begå svindel, og det etterlater seg spor. Dette er derfor en veldig trygg måte å signere på når du signerer med personer du ikke kjenner til fra før.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!