Hva er regnskapsbyrå

Et regnskapsbyrå er et firma med regnskapsførere som jobber med regnskap for andre bedrifter. Firmaer kan velge å bruke regnskapsbyrå hvis de trenger hjelp med regnskapsføringen sin.

Et regnskapsbyrå er et firma med regnskapsførere som jobber med regnskap for andre bedrifter. Firmaer kan velge å bruke regnskapsbyrå hvis de trenger hjelp med regnskapsføringen sin.

Det kan være alt fra å bokføre bilag, sende fakturaer, kjøre ut lønn eller føre fullt regnskap

Finn et regnskapsbyrå som bruker Conta.

Større bedrifter har ofte en egen økonomiavdeling som tar av seg lønn, regnskapsføring og andre aspekter med bedriftens økonomi. Mindre og mellomstore bedrifter fører ofte regnskap selv, eller med hjelp fra regnskapsbyrå. 

I et regnskapsbyrå må daglig leder, og gjerne flere ansatte, være autorisert regnskapsfører for å kunne føre regnskap for andre bedrifter. Jobber en regnskapsfører internt i et firma er det ikke krav om å være autorisert. 

Når du skal føre regnskapet til andre bedrifter må det godkjennes av en autorisert regnskapsfører. Det kan fremdeles jobbe regnskapsførere i et regnskapsbyrå, men arbeidet deres må godkjennes av en autorisert regnskapsfører.

Slik inviterer gir du regnskapsfører tilgang til regnskapet ditt:


Regnskapsførere og autoriserte regnskapsførere

Et regnskapsbyrå er pliktig til at minst daglig leder er autorisert regnskapsfører. For å være autorisert regnskapsfører må du ha tilstrekkelig utdannelse i tillegg til å ha jobbet noen år som regnskapsfører oppnå autorisasjon. Autorisert regnskapsfører er derfor en beskyttet tittel. Regnskapsfører er ikke det, da du kan jobbe med regnskap uten regnskapsutdannelse. 


For å jobbe med andres regnskap må du være autorisert regnskapsfører, eller jobbe som regnskapsfører i et regnskapsbyrå og få det godkjent av en autorisert regnskapsfører. 

Trenger du regnskapsfører? Conta har regnskapspartnere over hele landet.


Finn regnskapsfører

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!