Hva er Altinn

Altinn eies av digitaliseringsdirektoratet og er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater.

Altinn eies av digitaliseringsdirektoratet og er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater.

Det ble opprettet som en digital plattform for innrapportering, men det brukes det også som en informasjonsportal.

Altinn brukes både av privatpersoner og bedrifter av det som må innrapporteres til staten, som for eksempel skattemelding eller næringsspesifikasjon. 

Hva skal leveres i Altinn for bedrifter? 

Det er i Altinn du finner alle skjemaer og oppgaver som skal leveres inn for bedriften din. Du kan også starte bedrift på gjennom plattformen hvis du ønsker det.

Bedrifter bruker Altinn til å sende samordnet registermelding for å melde endringer i firmaet. Dette skal til Brønnøysundregistrene og er informasjon om adresse, navn, styre og andre opplysninger. Du leverer også for eksempel MVA-melding her, som er rapportering av merverdiavgift i bedriften din til Skatteetaten.

Det er også her du vil motta informasjon fra staten. 

Hva skal leveres i Altinn for privatpersoner? 

Altinn brukes også av privatpersoner og er en samlet tjeneste for alt du sender til staten.

Det er her du logger inn for å levere skattemeldingen din, og oppdaterer med opplysninger om inntekt og gjeld. Her sender du også inn flyttemelding, søker om navneendring, sender informasjon til Helfo eller går inn for å betale jegeravgift. Det er med andre ord her du sender inn all viktig informasjon som skal innrapporteres til staten. 

Hvordan logge inn i Altinn? 

Når du logger inn som bedrift eller privatperson må du kunne identifisere deg, på samme måte du vil måtte gjøre når du logger inn i nettbanken din.

Det gjør vi ved å logge inn med BankID på mobil eller kodebrikke, bypass, MinID, kodebrev eller kode fra SMS. Verifiseringen sikrer innloggingen din, og de personlige opplysningene som befinner seg i portalen.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!