Hva er resultat

Resultat er inntekter minus kostnader. Kontoene som begynner på 3 til 8 viser inntektene og utgiften i bedriften din. 

Resultat er inntekter minus kostnader. Kontoene som begynner på 3 til 8 viser inntektene og utgiften i bedriften din. 

Vi deler regnskapet inn i to deler som kalles resultat og balanse. De to første kontoene i regnskapet er det som utgjør balansen. De kontoene er 1 Eiendeler og 2 gjeld/egenkapital. Kontoene fra 3 til 8 viser inntekter og kostnader i regnskapet ditt, og er det som viser resultatet i regnskapet.

Et resultat kan både vise en negativ sum eller en positiv sum. Det kan variere litt fra program til program, om de viser underskudd eller overskudd i minus. Det kan derfor være litt vanskelig å se hva som er riktig. Men er inntekten er høyere enn kostnader er det overskudd. 

LES OGSÅ: Dette er alt du trenger å vite for å føre regnskap for bedriften din

I Conta finner resultatet ditt ved å gå til menyfanen RAPPORTER og deretter RESULTAT. I kalenderen kan du velge perioden du vil se. Da får du opp bedriften din sitt resultat for perioden du velger. Du finner også resultatet på balanserapporten under RAPPORTER.

Bokfør regnskapet med Norges smarteste regnskapsprogram!


Prøv Conta gratis

Hva er et resultatregnskap?

Når vi snakker om resultatregnskap, så er det en del av årsregnskap og derfor aktuelt for de som er regnskapspliktige. Et resultatregnskap viser en oversikt over inntekter og kostnader i en bedrift i løpet av et regnskapsår eller for en periode som for eksempel en måned. Dette er på samme måte som du finner resultat i regnskapsprogrammet, men dette er en del av årsregnskapet til bedriften din.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!