Hva er kundereskontro

En kundereskontro i regnskapet ditt viser hva kundene dine skylder deg. En leverandørreskontro viser hva du skylder leverandørene dine.

En kundereskontro i regnskapet ditt viser hva kundene dine skylder deg. En leverandørreskontro viser hva du skylder leverandørene dine.

Vi kan altså ha både kundereskontro og leverandørreskontro. En reskontro viser derfor om du skylder noen penger eller om noen skylder deg penger. 

Du er pålagt å ha reskontroer i regnskapet ditt. Bruker du regnskapsprogram finner du reskontroene der.  

Hvor finner du kundereskontro?

I regnskapet ditt har du to hovedkontoer for kunder og leverandører. Disse er kalt 1500 kundefordring og 2400 leverandørgjeld. Du bruker ikke disse når du bokfører, men kontoene viser en totalsum for hva du har kjøpt og solgt. 

For å ha oversikt over hva du skylder kundene dine skal du ha underkontoer knyttet til spesifikke kunder hvor du fører alle transaksjonene. Underkonto på kundereskontro er 1500. Det er samme som hovedkontoen men med samme navn som kunden din. 

Det er disse kontoene som kalles reskontro i regnskapet ditt. De individuelle kontoene tilpasset kundene dine gjør at du kan se hvem av kundene dine som eventuelt skylder deg penger. Du kan bruke kontoene på bokføringer som gjelder disse kundene eller leverandørene.

Les mer om reskontro og reskontroer i Conta

Bokfør regnskapet ditt i Norges smarteste regnskapsprogram!


Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!