Hva er fakturamal

Ved hjelp av en fakturamal kan du utstede mange fakturaer som er likt utformet på løpende bånd, men det er viktig å følge reglene for hva fakturaer skal inneholde.

Ved hjelp av en fakturamal kan du utstede mange fakturaer som er likt utformet på løpende bånd, men det er viktig å følge reglene for hva fakturaer skal inneholde.

Det er ikke anledning til å benytte f.eks. Word eller Excel til å lage en fakturamal og så skrive ut fakturaer direkte derfra. Hvis du ønsker å bruke en fakturamal, må den trykkes på ferdignummererte blanketter. Derfor velger de fleste å istedenfor bruke et enkelt fakturaprogram som Conta.

Prøv Conta gratis →

Hva må en fakturamal inneholde?

Det er strenge krav til hva en faktura skal inneholde, og det viktigste kravet som Excel eller Word ikke oppfyller er at hver faktura skal ha et unikt nummer i en nummerrekke som ikke kan endres i etterkant. Se alle kravene for fakturamal.

Hvis du skal skrive ut fakturaer med printer må du skrive ut fra et fakturaprogram som Conta, eller kjøpe forhåndsnummererte blanketter fra bokhandel. Dette er de eneste lovlige «fakturamalene».

For å ivareta alle kravene til hva en faktura må inneholde, er det mye enklere å benytte seg av et fakturaprogram enn en fakturamal. I Conta lagres dessuten fakturaene dine i minimum ti år, så du kan si farvel til ringpermer og mindre trygge lagringsløsninger.

Når du lager en faktura i Conta, blir den akkurat som du ser den på skjermen. Enklere blir det ikke!


Kom i gang

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!