Hva er kunde

En kunde er en betegnelse på en som handler varer eller tjenester fra en annen. En kunde kan både være en bedrift eller en privatperson.

En kunde er en betegnelse på en som handler varer eller tjenester fra en annen. En kunde kan både være en bedrift eller en privatperson.

Alle bedrifter og privatpersoner, er kunder på en eller flere måter. Mest sannsynlig er du kunde flere steder enn du tenker over. 

Kunder som er privatpersoner

Vi er alle sammen kunder på flere steder. I matbutikken, på klesbutikken, hos forsikringsselskapet eller telefonselskapet. I mange tilfeller regnes vi som individer som kunder, og andre som husstand eller en gruppe for eksempel ved husforsikring eller leie av lokale.

Kunder som er bedrifter

Alle bedrifter er også kunde et eller annet sted, det er vanskelig å ikke være det. Enten om bedriften har leverandører, bruker telefonselskap, regnskapsprogram, kjøper kontorrekvisita eller verktøy eller arrangerer sosiale arrangementer til jobb. I en situasjon hvor bedriften kjøper en vare eller tjeneste fra et annet sted blir den omtalt som en kunde. 

Når du driver en bedrift er det viktig å vite hvem kunden din er for å kunne tilfredsstille deres behov. Hvilken prisklasse og kvalitet søker dine kunder? Hva slags kundeservice forventer de? Hva bruker den typiske kunden penger på? Å stille slike spørsmål vil hjelpe bedriften med å tilpasse seg kunden og deres behov. 

Legge til kunde i regnskapet

I Conta kan du legge til både privatpersoner og bedrifter til som kunder. Kundene vil ligge inne med adresse, firmanavn eller fornavn og etternavn. En komplett liste over kundene dine i Conta, finner du i menyfanen under KUNDER. 

LES OGSÅ: Slik legger du til ny kunde i regnskapet i Conta

Bokfør i Norges smarteste regnskapsprogram!


Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!