Hva er firmaattest

En firmaattest gir offisiell informasjon om et selskap, hentet fra Foretaksregisteret. 

En firmaattest gir offisiell informasjon om et selskap, hentet fra Foretaksregisteret. 

Den inneholder viktige detaljer som firmanavn, organisasjonsnummer, organisasjonsform, forretningsadresse, samt navn på daglig leder, styrets leder, styremedlemmer, og hvem som har signaturrett. Attesten lister også opp revisor og regnskapsfører, og det er selskapets ansvar å sørge for at informasjonen alltid er oppdatert.

Skal du starte et aksjeselskap? Når du bruker Starte-AS.no fyller du ut et enkelt skjema, så ordner vi stiftelsesdokumentene og registreringen i Foretaksregisteret for deg. Firmaattesten blir klar når du får organisasjonsnummeret ditt.


Start AS nå

Hva brukes en firmaattest til?

En firmaattest brukes i ulike sammenhenger for å legitimere selskapets eksistens og opplysninger. Banken krever ofte firmaattest ved søknad om lån for å bekrefte firmaets rettigheter og struktur. Toll- og avgiftsmyndigheter krever også firmaattesten ved import- eller eksportaktiviteter for å bekrefte selskapets legitimitet. I tillegg kan kunder og samarbeidspartnere be om en kopi for å sikre at de forholder seg til et gyldig og registrert selskap.

Hvordan får jeg firmaattest?

For å få tak i en firmaattest, må du logge inn på Altinn. Her velger du det aktuelle firmaet, søker etter «firmaattest», og velger å bestille dokumentet. Det koster ingenting å hente ut firmaattesten fra Altinn. Når attesten er bestilt, kan du laste den ned som en PDF-fil. Det er en enkel prosess som sikrer at du alltid har oppdatert og nøyaktig informasjon om ditt selskap tilgjengelig.

Visste du at?…94,5 % av kundene våre sier at de ville anbefalt å starte AS gjennom

http://Starte-AS.no

Når du etablerer et aksjeselskap gjennom tjenester som Starte-AS.no, fylles stiftelsesdokumentene ut for deg, og registreringen gjøres i Foretaksregisteret. 

Firmaattesten er klar så snart du har mottatt organisasjonsnummeret ditt. Prosessen tar vanligvis opptil et døgn fra du får e-posten med ditt organisasjonsnummer til attesten er tilgjengelig i Altinn. 

Her kan du lese mer om prosessen.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev