Hva er kunstig intelligens

Kunstig intelligens er dataprogrammer eller systemer som kan gjøre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens.

Kunstig intelligens er dataprogrammer eller systemer som kan gjøre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens.

Kunstig intelligens, også kalt AI eller KI, kan for eksempel være læring, resonnering, problemløsning, forståelse av språk, og til og med kreativitet. Det har utviklet seg fra å være et konsept, til å bli en del av hverdagen.

AI inkluderer mange ulike teknologier som maskinlæring, nevrale nettverk, naturlig språkprosessering (NLP) og dyp læring. Naturlig språkprosessering lar maskiner forstå og svare på menneskespråk, som vi ser i stemmeassistenter som Siri og Alexa.

Kunstig intelligens i Conta

Conta bruker kunstig intelligens for å gjøre regnskapsføringen enklere. Ved bruk av AI minsker sjansen for at bokføringen blir feil. Treffsikkerheten vår ligger på hele 87,5 prosent, nest beste alternativ ligger på 50 prosent. Noen eksempler på AI i Conta er kontoforslag, kvalitet på bilag og hjelp med ferdig utfylt bokføring. Et annet eksempel er funksjonen i appen vår. Knips bilde av kvitteringen og send det rett til regnskapsprogrammet. I kvitteringsappen hjelper AI-en med å beskjære bildet, rotere det automatisk og sjekke at kvaliteten er god nok.

Eksempel på AI i Conta

Forestill deg at du nettopp har kjøpt en ny laptop til bedriften din. Det kan være utfordrende å vite hvilken konto du skal føre dette innkjøpet på. Er laptopen ansett som kontorrekvisita eller datautstyr? Her kan AI-verktøyet Kaia bistå.

Den kunstige intelligensen i Conta bruker samme teknologi som Google bruker i sin søkemotor. Kaia gir deg anbefalinger om hvilke kontoer du kan bruke for bokføring ved å analysere beskrivelsen du angir for bilaget, og sammenligne den med informasjon om leverandøren.

De fleste AI-funksjonene er usynlig for deg som bruker Conta fordi det er så sømløst. Hadde vi ikke hatt funksjonene, ville det krevd mer av deg som bokfører.

Slik hjelper Conta sin AI deg i regnskapet.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev